Skip to main content

Website stappenplan: Een goede voorbereiding in 5 eenvoudige stappen

Je hebt de knoop doorgehakt om een gloednieuwe website te laten bouwen. Geweldig! Maar nu begint het echte werk pas. Het ontwikkelen van een nieuwe website brengt veel elementen met zich mee: teksten, design, een content managementsysteem en jouw online strategie. Maar maak je geen zorgen, wij staan voor je klaar met het ultieme stappenplan voor een succesvolle website.

domein-en-hosting

Onderstaand tref je een praktisch website stappenplan met 5 eenvoudige stappen. Zo kun je je goed voorbereiden en direct van start met jouw online onderneming.

1. Domein & hosting

Bij het opzetten van je online identiteit is de keuze van een passende domeinnaam cruciaal. Gebruik je bedrijfsnaam voor herkenbaarheid en eenvoud. Op deze manier weten bezoekers je snel en gemakkelijk online te vinden. Ook als men enkel je bedrijfsnaam kent is dit waar men als eerst op gaat zoeken.

Je website zal ook op een server moeten staan. Met onze hostingservice plaatsen we jouw website op onze server en zorgen we ervoor dat deze online beschikbaar is én blijft.

Een eigen domeinnaam heb je bij ons al vanaf 25 Euro per jaar. Hosting bieden wij al aan vanaf 50 euro per jaar.

2. Bedenk het doel van de site

Voordat je verder gaat, is het essentieel om helder te krijgen wat je met je website wilt bereiken. Wil je je enkel richten op een selecte doelgroep van geïnteresseerden of potentiële klanten? Wil je wekelijks of misschien zelfs dagelijks nieuwe publicaties doen op je site? Wil je producten verkopen via de site? Of wil je dat bezoekers actief kunnen reageren op de inhoud van de site? In het laatste geval biedt een weblog een eenvoudige en betaalbare oplossing.

Een webwinkel starten is ingewikkelder en daarnaast heb je rekening te houden met verschillende wetten en regels voor online verkoop. Wil je meer hierover weten? Bezoek dan de website van de Kamer van Koophandel voor uitgebreide informatie.

3. Creëer structuur

Natuurlijk helpen wij jou met het plannen van jouw website. Denk vooraf wel goed na over de inhoud en vertaal dit naar overzichtelijke webpagina’s, bijvoorbeeld:

  1. Home: introductie, beknopt overzicht van alle diensten en reviews.
  2. Diensten: uitgebreid overzicht van alle diensten en mogelijkheden.
  3. Wie ben ik: uitgebreide pagina over jezelf en je onderneming.
  4. Contact: uitgebreid overzicht om in contact te kunnen komen, contactformulier + bedrijfsgegevens.
  5. Overige: denk ook aan je Algemene Voorwaarden en Privacy Policy.

Met dit overzicht leg je een solide basis voor een effectieve online presentatie. Nu je een overzicht hebt van webpagina’s, kun je hier structuur in aanbrengen en content voor verzamelen.

passende-teksten-schrijven-voor-een-website

4. Zorg voor passende teksten

Teksten zijn de bouwstenen van je website. Of je nu zelf teksten voor je website schrijft of dit aan ons overlaat, het is belangrijk om te begrijpen dat het schrijven voor het web een andere benadering vergt dan op papier. Maak teksten niet te lang en maak ze persoonlijk waar nodig. Werk zo mogelijk met opsommingen, zodat de lezer niet alleen grote stukken tekst op zijn scherm ziet. Dat schrikt namelijk af. Laat je teksten altijd door iemand nakijken en zorg dat ze foutloos zijn.

5. Beeldmateriaal zoeken of maken

Breng je website tot leven met aansprekend beeldmateriaal. Verzamel beeldmateriaal voor je site en zorg dat deze geschikt zijn voor op het internet. De gebruikelijke resolutie voor afbeeldingen is 72 dots per inch (DPI).

Beeldmateriaal kun je op verschillende manieren verzamelen:

  1. Via betaalde stockfoto websites bv.shutterstock.com
  2. Via gratis stockfoto websites bv. unsplash.com
  3. Via een fotograaf
  4. Zelf maken

Als je wilt opvallen, maak dan gebruik van afbeeldingen die de ware identiteit van je bedrijf tonen. Dit zorgt niet alleen voor vertrouwen bij potentiële klanten, maar stelt hen ook in staat om jou en je bedrijf echt te leren kennen. Het vinden en gebruiken van dergelijke afbeeldingen kan echter een uitdaging zijn en zelf professionele foto’s maken vergt specifieke vaardigheden.

Uiteraard kunnen wij je helpen en zorgen we voor web-vriendelijke afbeeldingen. Deze afbeeldingen zijn geoptimaliseerd om de laadtijd van je site niet onnodig te vertragen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om verschillende opties te combineren, zodat je een unieke visuele presentatie kunt creëren die helemaal past bij jouw bedrijf.

Branding & huisstijl: Jouw unieke online identiteit

Heb je al een logo en huisstijl? Fantastisch, dan kunnen we deze gebruiken als basis voor de website. Zo niet, geen zorgen, wij voorzien je van passende branding voordat we met het ontwerp van je website aan de slag gaan.

Het ontwikkelen van een nieuwe website vergt veel tijd en inzet, zowel van jou als van ons. Maak daarom gebruik van ons website stappenplan. Hiermee heb je alvast een goede solide basis. Vanuit hier kunnen we een op maat gemaakt design ontwikkelen dat perfect aansluit bij al jouw individuele wensen en behoeften.

Benieuwd op welke manieren wij jou kunnen assisteren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.