Skip to main content

Webdesign prijzen 2024; wat zijn de gemiddelde kosten van een website?

Wat zijn de webdesign prijzen in 2024? Een logische vraag voor elke onderneming die goed zichtbaar wilt zijn op het internet. Een modern en professioneel WordPress webdesign en een goede vindbaarheid op het internet biedt namelijk meer klanten en een hogere omzet.

In dit artikel zetten we dan ook graag alle webdesign prijzen in 2024 voor je op een rij. Met ons overzicht bieden we je de mogelijkheid om de juiste keuze te kunnen maken voor een nieuwe WordPress website.

webdesign-prijzen-2021-one-page-website

Goede voorbereiding; wat is jouw budget?

Websites zijn er in alle maten en soorten maar heeft een (nieuwe) website uiteindelijk een bepaald doel. Voor de een is de website enkel een visitekaartje, en voor de ander juist het genereren van nieuwe klanten. Hiernaast kun je natuurlijk ook kiezen om diensten en/of producten aan te beiden via een webshop.

Een goede voorbereiding is dan ook het halve werk. Beantwoord dan ook de volgende vragen zodat je kunt bepalen of je kiest voor een one page website (visitekaartje), basis website of uitgebreide website of webshop:

  • Voor welk doel wil ik een website laten maken?
  • Wie is mijn doelgroep?
  • Hoeveel pagina’s wil ik globaal op mijn website?
  • Kies ik voor een standaard website met enkel teksten of zijn er geavanceerde oplossingen nodig zoals bv. een uitgebreid boekingssysteem?
  • Welke wensen zijn er qua design en ontwerp?

Als bovenstaande vragen beantwoord zijn kan een webdesigner al een redelijke inschatting maken van alle werkzaamheden en uiteindelijk webdesign prijzen. Je kunt dan al snel bepalen of je qua budget samen op een lijn zit.

Hiernaast is het natuurlijk belangrijk om te weten of je toekomstige aanpassingen wenst en onderhoud nodig hebt. Hierover later meer.

Overzicht webdesign prijzen 2024

Prijzen one page website

Een one page website is niets anders dan een compleet webdesign wat bestaat uit een volledige pagina. Op deze enkele pagina vind je alle informatie en content. Zo kan een one page website bijvoorbeeld bestaan uit een banner afbeelding, diensten overzicht met korte tekst, een stukje informatie en een contact formulier.

Uiteraard kan je aan de onderkant (footer) naast contactgegevens een aantal links kwijt voor extra pagina’s zoals bijvoorbeeld de algemene voorwaarden en het privacy beleid. Een one page website is ook altijd uit te breiden met extra pagina’s.

Qua inspanning heeft een one page websdesign niet veel tijd nodig. Alle informatie staat immers op een pagina en zijn dit veelal wat kleinere websites.

Globaal liggen de webdesign prijzen voor een one page website in 2024 tussen de 250 – 750 euro*.

Prijzen standaard website

Een standaard website betekent bij iMediaStars een website met informatie verdeeld over meerdere pagina’s. Naast teksten en afbeeldingen vind je op dit type website o.a. een contactformulier, zoekveld en Social Media koppelingen.

Elke pagina van de website komt overeen met de bestaande of gekozen huisstijl. Hiernaast heeft elke pagina een statisch menu, zichtbaar aan de bovenkant (header) en een vaste onderkant (footer) met bijvoorbeeld contactgegevens en links met minder belangrijke pagina’s.

Een standaard website heeft meer tijd nodig dan een one page website. Alle content wordt namelijk verdeeld over meerdere pagina’s. In de regel zijn standaard website wel redelijk snel te ontwikkelen. Prijzen zijn dan ook gunstig en is dit type website zeer geschikt voor starters en kleine ondernemers.

Globaal liggen de webdesign prijzen voor een standaard website in 2024 tussen de 450 – 950 euro*.

Prijzen uitgebreide website

Een uitgebreide website bestaat uit meerdere pagina’s en/of uitbreide extra oplossingen zoals bijvoorbeeld een reserveringssysteem of evenementen kalender.  Net zoals een standaard website heeft elke pagina een (uitgebreid) menu en een vaste onderkant (footer).

Het verschil met een standaard website zit vooral in de extra’s zoals meerdere pagina’s en de extra uitbreidingen. Het is dan ook eerlijk gezegd lastig om hier globaal een prijs voor te bepalen zonder extra informatie.

Globaal zijn de webdesign prijzen voor een uitgebreide website in 2024 > 750 euro*.

Overige webdesign prijzen

Naast een webdesign zijn er nog een aantal andere zaken waar je rekening mee dient te houden zoals:

  • Zoekmachineoptimalisatie (SEO): vergroot de vindbaarheid van je website
  • Hosting en domein kosten
  • Premium WordPress thema
  • Onderhoud zoals updates en backups van de website
  • Aanpassingen en uitbreidingen

Bovenstaande zaken zijn onmisbaar voor een website en verschillen de prijzen hiervoor per aanbieder.

webdesign kosten WordPress website

Toelichting overige prijzen

Zoekmachineoptimalisatie:

Wil je dat je website goed zichtbaar is in de zoekmachines? Dan zal je extra tijd moeten investeren in SEO. Naast het aanbieden van een goed ingerichte website zal de website ook in beweging moeten blijven. Schrijf regelmatig nieuwe artikelen voor op je blog. SEO kan je natuurlijk ook uitbesteden en kom je met 2-4 uur extra per maand aan werkzaamheden al een heel eind. Dit kan bijvoorbeeld via een onderhoudscontract.

Hosting en domein:

Hosting en domein kun je eventueel zelf regelen via een hostingprovider. Ben je zelf niet technisch kan je een nieuwe website ook onderbrengen bij jouw webdesigner. Zo houd je alles bij elkaar en is de kans dat er iets misgaat klein. Bij iMediaStars betaal je voor standaard hosting 50 euro en voor een .nl/.com domein 25 euro per jaar. Uitbreidingen voor hosting zijn uiteraard mogelijk.

Premium WordPress thema:

Afhankelijk van het design van een WordPress website zijn er meerdere basis layouts. Ook kun je kiezen voor een premium WordPress theme. Premium themes hebben als voordeel dat deze uitgebreidere design opties hebben en kan je deze geheel uitwerken in de huisstijl van jouw onderneming. Premium WordPress themes kosten (eenmalig) zo rond de 50 – 60 euro.

Onderhoud en updates:

Staat een WordPress website eenmaal online zal je de website ook moeten onderhouden. Zo zijn er met regelmaat updates van het thema, gebruikte plugins en van WordPress. Het niet tijdig updaten kan tot gevolgen hebben dat bepaalde elementen op de website niet meer goed werken. Voor een WordPress onderhoudscontract (backup & updates) ben je bij ons 95 euro per jaar kwijt. Voorwaarde is wel dat wij de website hosten op onze server.

Aanpassingen en uitbreidingen:

Er komt altijd wel een moment dat je het webdesign van je website wilt aanpassen. Er kunnen nieuwe diensten bijkomen of ben je misschien toe aan een vernieuwd design. Het is dan ook erg lastig om hier een goede richtprijs voor te geven. Kunnen extra aanpassingen binnen WordPress opgelost worden of zal er extra programmeerwerk nodig zijn? Dit kan dan ook zo tussen de 2 –  > 10 uur zijn aan extra werkzaamheden.

Wat zijn de totale kosten van een nieuw webdesign

Je vraagt je dan natuurlijk af wat de totaal kosten van een website zullen zijn. Als we uitgaan van een standaard webdesign van 500 euro met een premium theme, hostingkosten en standaard onderhoud, komt de investering in het 1e jaar uit op zo’n 700 euro*. Afhankelijk van de eventuele extra diensten (uitbreidingen via premium plugins) kan dit oplopen tot een investering van 850 – 1250 euro in het eerste jaar.

Ben je naar aanleiding van dit artikel geïnteresseerd geraakt in onze webdesign-diensten? Neem contact op voor meer informatie. Bekijk hier een overzicht van onze webdesign prijzen.

*de webdesign prijzen op deze pagina zijn richtprijzen en kunnen afwijken van de werkelijke prijzen. Prijzen zijn verder afhankelijk van de aanbieder.  Door verschillende aanbieders te vergelijken met onze prijzen voor WordPress websites zijn de prijzen op deze pagina tot stand gekomen.

© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.