Skip to main content

Update 2021: sinds enige tijd maken we geen gebruik meer van deze evenementen functie. We bieden nu een andere optie en meerdere oplossingen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

In ons vorige nieuwsbericht hebben we uitgebreid toegelicht hoe je het beste push berichten kunt versturen via ons nieuw App Management Systeem, ofwel AMS. Deze keer is het de beurt aan onze uitgebreide evenementen functie.  Als organisatie heb je de mogelijkheid met de evenementen functie ‘ single’ events aan te maken maar ook terugkerende evenementen te tonen. Deze functie is vooral geschikt voor bedrijven die cursussen en trainingen verzorgen of organisaties die meerdere events willen uitlichten in hun app.

In dit nieuwsbericht leggen wij uit hoe je de evenementen app functie het best kunt bedienen en instellen.

Hoe werkt de functie?

De evenementen functie werkt opzich vrij eenvoudig. Zorg dat deze functie actief is in jouw applicatie om deze te kunnen gebruiken. In het overzicht van de functies zie je de functie Event V2, dit is de meest uitgebreide event functie en is Versie 1 dan ook een beknopte uitgeklede versie van V2. Door op de functie in het AMS te klikken ga je in het AMS naar de functie.

AMS Evenementen App FunctieBen je daadwerkelijk in de functie dan vind je onder de knop ‘ Content’  een aantal instellingen die je kunt aanpassen. Zo kan je via Screen info de naam van de functie in de app ‘live’ aanpassen en een icoon voor in de app uitkiezen.  Na het opslaan zijn deze gelijk verwerkt in de app. Onder ‘ Settings’  kan je ervoor kiezen ‘auto deactivate’  aan te zetten zodat events automatisch verdwijnen uit de lijst zodat deze niet overvol raakt in de app. Hiernaast kan je aangeven hoeveel weken van te voren terugkerende events mogen verschijnen.

AMS Evenementen functie instellingenOnder ‘Events’  vind je een algemeen overzicht van alle events die geplaatst zijn op een rij. Zo kan je alle events bekijken maar ook filteren op ‘ single’ en terugkerende evenementen bij veel events. Ook zie je in een oogopslag of de events nog volgen of al geweest zijn en staan deze in rangorde van datum.

Evenement aanmaken

Evenementen toevoegen in de event app

Wil je een single event of terugkerend event plaatsen kan dat eenvoudig door op de knop ‘ add’  te klikken. Het volgende scherm verschijnt en kan je aan de slag om het evenement volledig op te maken. Net als facebook kan je een afbeelding uploaden voor de smartphone en tablet en staan de maten onder de ‘I’ aangegeven. Deze afbeelding verschijnt boven aan het event. Onder ‘ custom time zone’  kan je de tijdzone aangeven en is deze voor Nederland ingesteld.

Een evenement heeft een start en einddatum, en kan je deze instellen door op de kalender te klikken. Momenteel is er nog geen mogelijkheid om een event in te stellen op de gehele dag. Stel dan ook de datum en tijd zorgvuldig in. Voorzie het event van een naam (titel) en kan je via de editor een (uitgebreide) beschrijving toevoegen.

Let op: Zorg altijd dat je ‘ schone’ tekst gebruikt en tekst niet zomaar plakt vanaf een website. Het kan namelijk voorkomen dat lettertypes afwijken van hoe je het wilt hebben. Dit voorkom je door de tekst eerst te plakken in kladblok (windows) en daarna over te zetten naar de app editor.

Evenementen Functie Updates

Rechtsboven vinden we de mogelijkheid om verschillende zaken in te stellen doe deze functie interactief maken. Zo kan je ervoor kiezen app gebruikers event afbeeldingen te laten plaatsen in de app en deze te delen. Hiernaast kan je aangeven of je het aantal bezoekers wilt tonen via de ‘ attendees’  knop. Via ‘ imported locations’  voeg je eenvoudig vooraf ingestelde locaties toe, deze komen weer uit de functie ‘ Contact’. Erg handig als events veelal op dezelfde locaties zijn. Gebruik je deze optie niet dan kan je via ‘ edit your location’  handmatig een adres toevoegen.

De regels ‘ Adres section 1’ en ‘ 2’ dienen ervoor om het adres uit te lichten in de app maar kan je er ook voor kiezen deze titels aan te passen.

Met de nieuw geupdate evenementen functie is er naast het bedienbaar maken van de interactieve knoppen hierboven besproken ook de mogelijkheid om events toe te voegen aan je persoonlijke agenda in je telefoon via het plus teken in het event rechtsboven. Zo blijf je ook nog eens up to date en kun je het event verder instellen naar wens. Ook is het evenementenoverzicht ten opzichte van de oude functie flink verbeterd en worden events overzichtelijker getoond in de app dan voorheen.

Ben je naast deze functie benieuwd naar alle mogelijkheden van een eigen evenementen app van iMediaStars?
Wil je een eigen iPhone en Android app laten maken?

Neem dan contact met ons op en dan lichten wij graag alle mogelijkheden toe!

© 2023 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.