Skip to main content

Zoals sommigen al gemerkt hebben heeft WordPress weer een grote update doorgevoerd namelijk de update 4.5 en daaropvolgend 4.5.1 met een aantal bug fixes.

Met een nieuwe update zijn er weer nieuwe functionaliteiten doorgevoerd die zeer handig zijn en zetten we ze graag voor je op een rij.

Theme logo support

Om je website te identificeren is er de mogelijkheid een eigen logo toe te voegen. Dit was veelal al mogelijk met de meeste aangekochte themes maar is dit nu ook een standaard in WordPress 4.5.

Visual Editor verbeteringen

De meeste WordPress gebruikers spenderen hun tijd om hun website met content te vullen. Daarom zijn er wat verbeteringen doorgevoerd in de editor van WordPress om goede pagina’s op te maken.

Inline Link Aanpassingen

Voorheen kon men via een ‘insert link’ popup links maken in tekst, maar met de nieuwe update kan dit sneller. Door op CTRL + K te klikken of via het link icoon verschijnt er nu een ‘insert link’ menu regel. Voer hier de link in en je tekst is gelinkt.

Klik je op de settingsknop dan kan je weer op de oude manier een link maken.

Meer inline tekst shortcuts

Inline tekst shortcuts waren er al in WordPress 4.3 en kan je hiermee simpel sneller tekst schrijven  zonder steeds op de icoon buttons te hoeven klikken voor de tekstopmaak.  Ben je een beetje bekend met html dan zijn deze codes vast bekend.

In update 4.5 zijn er nieuwe shortcuts bijgekomen zoals ‘code’ voor code en **bold** voor bold.

Verbeteringen reactie beheer

Voorheen liepen bij sommige websites reacties steeds meer op en keek men ook niet meer om naar reacties als deze ook nog eens vol stond met spam.

WordPress stuurt nu automatisch email met nieuwe reacties en kan je gelijk via de mail actie ondernemen.  Vanuit de mail is het zelfs mogelijk reacties toe te laten of te markeren als spam. Via een simpele klik ga je automatisch naar je reactie overzicht in het dashboard.

In update 4.5 zijn hierin flink wat verbeteringen toegevoegd op een eerdere update.

Responsive website preview

Een erg cool item wat verwerkt is in het dashboard van WordPress in de customizer is de mogelijkheid om nu te zien hoe je website eruit ziet op verschillende devices. Zo zie je nu eenvoudig hoe je website toont op een mobiel of tablet. Erg handig als je een website even snel wil testen

Responsive Website Preview WordPressAfbeelding optimalisatie

Sinds WordPress update 4.4 introduceerde WordPress afbeelding optimalisatie. Zo worden afbeeldingen op kleinere schermen al automatisch aangepast aan elk scherm.  Een flinke verbetering die tijd kan schelen bij het  ontwikkelen van je website.

In WordPress 4.5 is dit nog eens flink verbeterd en geoptimaliseerd.

Inloggen via email

Met al je Social Media profielen en je eigen website kan het lastig zijn al je gebruikersnamen te onthouden en daarom hebben websites zoals facebook en Twitter de mogelijkheid om met je email in te loggen. Meeste mensen vergeten nog weleens hun gebruikersnaam maar is dit met email adressen minder het geval.

Ook in het inlog gedeelte is daarom een kleine handige aanpassing aangebracht en biedt WordPress de mogelijkheid met email in te loggen.

Wordpress login email

Tot slot

Het updaten van een WordPress site is erg eenvoudig, zelfs zo eenvoudig dat men er later achter komt dat bepaalde plugins niet meer goed werken. Kijk dan ook altijd eerst alles goed na voordat je overgaat tot een update. Zorg ook voor een goede back up van de gehele site zodat je deze eventueel kan terug zetten mocht het mis gaan.

Tevens zijn er templates die zogenaamde gratis plugins bevatten die als je deze los koopt geld kosten, zoals bijvoorbeeld Slider Revolution of Visual Composer. Gelukkig hebben de meeste template makers dan ook voor een update gezorgd van het template inclusief deze plugins.

Mocht je toch tegen problemen aanlopen met je website stel dan gerust je vragen. Ben je benieuwd naar de voordelen van een WordPress website of wil je een WordPress website laten maken neem dan contact met ons op via ons contact formulier.

Leave a Reply

Aanmelden nieuwsbrief


© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.