Skip to main content

Scoren in Google, de nummer een zoekmachine

Scoren in Google

In ons vorige artikel ‘website vindbaar maken’ beschreven wij de basis van het website optimalisatie proces. Het optimaliseren van een website of webshop hangt nauw samen met een goede en sterke ranking in de zoekmachine om hoger te scoren in Google.

Zoals eerder aangegeven houden wij in onze artikelen nog steeds de focus op Google.nl. Uit onze eigen website statistieken en van onze klanten blijkt nog steeds dat dit de nummer een zoekmachine is voor iedereen. Wij zullen naar aanleiding van het vorige artikel wat dieper ingaan op de techniek die achter elke stap zit zodat jij ook beter en hoger zult scoren.

Scoren in Google iMediaStars

Kies de juiste link URL

Nog steeds zien wij bij websites helaas nog zogenaamde  zoekmachine onvriendelijke url’s, urls als “voorbeeld.nl/ page_id=3”. Wij zien natuurlijk veel liever “voorbeeld.nl/mijn-eerste-voorbeeld”. Afhankelijk van het platform waar de website of shop in is gebouwd kan je dit vaak vrij eenvoudig oplossen in de permalinks, met andere woorden permanente links.

Het grote voordeel van de vriendelijke url’s, en allerlei verschillende namen per pagina, zullen per urlnaam ook apart geindexeerd worden door Google en andere zoekmachine’s. Zo zijn alle pagina’s makkelijker en sneller te vinden en te bereiken voor elke bezoeker.

Permalinks instellen in WordPress

Het instellen van permalinks is zeer eenvoudig in WordPress.  Door als beheerder in te loggen op je website ga je naar instellingen en kies je voor permalinks.

Als jouw instellingen op standaard staan en een page ID gebruikt verander deze dan in de optie ‘Berichtnaam’. De andere opties zijn natuurlijk een keuze maar deze worden vrij lang en hier houdt de zoekmachine niet van. Mocht je dan je website voor commerciële doeleinden gebruiken in plaats van een blog kies dan enkel en alleen voor onze optie.

permalinks instellen

Als je de goede instelling hebt bewaard zijn je bestaande pagina’s veranderd in de link van de titel van elke pagina. Deze vind je terug onder pagina’s.

Let op; mocht je lange titels gebruiken maak deze dan korter. Dit doe je in de desbetreffende pagina en kan je naast de link op bewerk klikken. Vergeet niet alles op te slaan.

De perfecte afbeelding op je site

Naast het vullen van je website met geschreven teksten wil je natuurlijk ook gebruik maken van mooie afbeeldingen. Zorg dan ook voor eigen afbeeldingen en content die horen bij de uitstraling van het bedrijf. Maak zelf foto’s, maak gebruik van een fotograaf of koop je foto’s online bij bijvoorbeeld Shutterstock.

Een afbeelding wordt net als tekst ook geïndexeerd door de zoekmachine en kan door de juiste instellingen zelfs heel goed gevonden worden. Denk aan je eigen zoekopdracht en hoe vaak je op afbeeldingen klikt. Ook wij doen dit en klikken dan ook weleens door naar de betreffende website.

Een afbeelding voor je website sla je meestal eerst op op je computer met een zelfverzonnen eigen naam. Zorg er hier al voor dat de afbeelding de juiste naam krijgt. Stel, je verkoopt telefoons en hebt een model van Samsung dat je wilt aanprijzen, noem deze afbeelding dan ook Samsung  S5 Android Smartphone. Niet alleen makkelijk voor het terugvinden, maar ook duidelijk voor op de site en de bijbehorende tekst of pagina.

Op de pagina waar de afbeelding komt te staan heeft de afbeelding in WordPress, na het uploaden via de mediabibliotheek, automatisch de ingestelde titel gekregen en kan je deze bij alt overnemen en aanvullen en krijg je  dan bijvoorbeeld; Samsung  Smartphone  type nummer  + je bedrijfsnaam. Klik op toevoegen en bewaar de instellingen.

Alt tag afbeelding wordpress imediastars

De alt-tag staat voor alternatieve tag, en is een label wat je de afbeelding mee geeft. Google ziet dan niet wat er op de afbeelding staat maar door deze zogenaamde alttag weten zij dit wel. Probeer dan ook afbeeldingen te gebruiken die de titel en hetgeen waar de pagina om draait  versterken.

Scoort jouw pagina of site dan ook goed komt men jouw afbeelding ook vanzelf tegen op de eerste pagina’s  in de zoekopdrachten en levert dit in praktijk weer enkele potentiële klanten of bezoekers op.

De ultieme tekst

Voor het schrijven van goede teksten gelden er ook flink wat regels om beter gevonden te worden maar kan je ook je website tekst laten schrijven. In ons volgende artikel zullen wij hier verder op in gaan maar mocht je benieuwd zijn naar wat wij hierin kunnen betekenen voor je dan horen wij dit natuurlijk graag.

Wil je alvast zelf aan de gang en beter en hoger scoren in Google volg dan alle stappen op om een begin te maken aan de basis van je eigen website optimalisatie.

Leave a Reply

Aanmelden nieuwsbrief


© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.