Skip to main content

Is jouw app klaar voor de feestdagen?

Halloween is nog maar net voorbij en staan de volgende feestdagen alweer op de planning. Veel bedrijven zijn dan ook druk bezig om zich hier op in te richten. Ook voor bedrijven met een eigen app is het belangrijk dat zij zich hier goed op voorbereiden aangezien dit de tijd is voor grote uitgaven. Sterker nog, deze periode is de ‘Black Friday’ van de zakelijke apps en zien merken en bedrijven hun downloads deze dagen dan ook flink stijgen. Ook voor de app klanten van imediaStars tijd om de app flink onder handen te nemen.

Geef je app een make over

Laten we met iets makkelijks beginnen en geef je app een tijdelijke make over om iedereen in de feeststemming te brengen. Naast een gevulde winkeletalage met een kerstboom kan natuurlijk ook jouw bedrijfsapplicatie worden voorzien van Sinterklaas en/of kerst items. Ook de kleuren zijn eenvoudig aan te passen zodat de complete layout op elkaar is afgestemd.

Sparen via de app

Mensen zijn gek op kortingen en sparen. Deze periode is dan ook juist geschikt om een spaarkaart aan te bieden aan jouw klanten. Maak een speciale feestdag actie via een stempelkaart of QR code en stel zelf het aantal stempels of punten in via de uitgebreide spaarkaart. Geef leuke kortingen of producten weg en breng klanten op de hoogte via pushberichten van deze speciale actie. Acties verleiden consumenten juist om meer geld te besteden aan jouw bedrijf.

Verzamel e-mailadressen en stuur e-mails rond

Via de app kan men zich ook inschrijven op de nieuwsbrief via een e-mailadres wat men achterlaat. De feestdagen zijn juist het moment om deze verzamelde e-mailadressen in te zetten. Deze functie kan gekoppeld worden aan jouw e-mailservice zoals bijvoorbeeld Mailchimp wat het versturen van een e-mail campagne nog makkelijk maakt. Stuur klanten dan ook een leuke attentie via de mail of stel ze op de hoogte van de spaarkaart via de app.

Weggeef-actie via de app

Giveaways zijn een nog betere manier om klanten naar de app te trekken. Klanten zijn gek op giveaways. Geef dan ook iets leuks weg en verloot dit aan enkel de gebruikers van de app. Zo creeër je  nog meer downloads en vergroot je het aantal app gebruikers. Via een e-mail formulier in de applicatie kan je jouw klanten laten inschrijven voor deze actie en aan de hand van de inschrijvingen kies je een winnaar. Zo heb je niet alleen nieuwe app gebruikers, maar heb je ook een flinke uitbreiding op je klantenbestand.

Organiseer een fotowedstrijd

In deze tijd van het jaar kan je de leukste en mooiste foto’s maken. In plaats van zomaar iets weg te geven kan je er dan natuurlijk ook voor kiezen klanten en app gebruikers een foto op te laten sturen via de app. Hang hier een leuk thema aan en je hebt gegarandeerd succes.

Onder de ingezonden afbeeldingen kan je voor het inzenden leuke prijzen verloten. De foto’s zijn natuurlijk hartstikke handig om te gebruiken voor allerlei doeleinden. Zo kun je foto’s inzetten op Social Media (Instagram/Pintrest en Facebook) of plaatsen in de foto gallerij van de app. Met deze gratis content heb je in ieder genoeg leuke afbeeldingen om ook jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten.

Maak een feestdagen QR Code Actie

Een tijdje geleden waren QR Codes op leven na dood, maar anno 2017 zijn deze weer terug van weggeweest. Wist je dat iPhone gebruikers met  de nieuwe iOS11 release QR Codes kunnen scannen met hun camera zonder aparte QR Scanner?

Met de opkomst van Progressive Web Apps (PWA’s) kan je dit mooi combineren. Vanuit een QR Code kan je klanten naar je Progressive Web App leiden en ook nog eens naar elke gewenste specifieke functie binnen jouw PWA. Zo kan je jouw app gebruikers eenvoudig doorsturen naar een van bovenstaande acties om de attentiewaarde nog meer te vergroten.

Tot Slot

De manieren om jouw app dan ook onder de aandacht van klanten te brengen zijn eindeloos en zijn de feestdagen juist het moment om hier iets aan te doen. Elke ondernemer heeft het al druk genoeg in deze tijd maar is het natuurlijk zonde om nog meer omzet mis te lopen die je via de app kan behalen.

Wil je dan ook een app make-over of heb je hulp bij het instellen van jouw app dan helpen wij je hier graag bij. Vraag dan ook gerust naar onze mogelijkheden. Heb je een van bovenstaande functies niet tot de beschikking dan plaatsen wij deze zonder kosten in jouw app*.

Wil je een app laten maken? Neem dan contact met ons op!

Fijne feestdagen!

*Bovenstaande aanpassingen gelden enkel en alleen voor onze Business App klanten.

© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.