Skip to main content

Een mobiele website is een vereiste vanaf April 2015

Mobiele website is hoog nodig vanaf April 2015

De nieuwste aankondigingen van Google over het nieuwste algoritme voor vooral mobiele websites brengt iedereen weer aan het praten, denken en onderzoeken in de SEO wereld.

Vanaf  21 april 2015 wordt het indexeren van een website opnieuw ingesteld en veranderd het doorzoeken van alle online websites.  Bedrijven die een website tonen die ‘Mobile friendly’ is zullen een positievere behandeling krijgen dan sites die dit niet zijn. Deze verandering gaat dan ook vele voordelen voor bedrijven opleveren die hun websites mobiel hebben gemaakt, deze zullen namelijk hoger scoren en ranken dan bedrijven die nog een oude website draaien welke alleen op het grote scherm goed zichtbaar is en te gebruiken.

Het nieuwe Google-algoritme maakt het nog belangrijker voor bedrijven om dus snel over te schakelen naar mobiel vriendelijke websites. Google gaat hierin gelukkig wel ondersteuning aanbieden en biedt een speciale tool die u op weg helpt om uw website aan te kunnen passen of om bedrijven aan te bieden die dit kunnen.

Mobiele website

Als u zich zorgen maakt over de manier waarin uw website presteert op mobiel gebied zijn er een paar opties te overwegen om voorbereid te zijn op alle veranderingen:

Wacht niet te lang af

Veel bedrijven zullen eerst  afwachten en zien wat er gebeurt met de nieuwste veranderingen en aanpassingen in de indexering van de grootste zoekmachine van de wereld voor zij ook daadwerkelijk handelen.  Dit kan dan wel geld besparen maar op de lange termijn ook een risico meebrengen en geld kosten.  Gezien het feit dat twee derde van de volwassenen in de wereld in het bezit is van een smartphone is het voor elk bedrijf die zich wilt laten zien op het wereldwijde web daadwerkelijk tijd om een mobiele website te hebben.

Wacht u dan ook te lang met het aanpassen van uw website bestaat een grote kans dat u uw website straks terug vindt met bepaalde zoekwoorden op een zeer lage positie, terwijl u misschien nu een hoge ranking heeft en goed gevonden wordt.

Blaas nieuw leven in uw website

Net als een etalage van een winkel is vernieuwing op een website ook altijd gewenst. Klanten houden van afbeeldingen en nieuw leesvoer,  maar ook Google snoept hier van. Vernieuw dan ook met regelmaat de content en afbeeldingen op de site maar ga met uw site ook mee met de tijd.

Met een standaard mobiele website past de site met alle content en afbeelding aanpassingen zich zelf aan op alle smartphones en tablets. Dit geeft u uw site een hedendaagse moderne look tegenover een website die alleen gemaakt is voor het desktopscherm.  Met een aantal aanpassingen aan uw oude site, bent u dan ook geheel up to date en heeft u voorlopig geen omkijken naar uw site! Ook kan u er natuurlijk voor kiezen een geheel nieuwe responsive website te laten maken.

Zorg voor een mobiel alternatief

Overweeg naast uw mobiele website om ook een app te laten maken voor uw onderneming. Met een mobiele app heeft uw doelgroep uw bedrijf steenvast in het telefoonscherm staan en zal uw bedrijfsnaam met logo meerdere keren per week voorbij komen. Naast een mobiele website laadt een app veel sneller, geeft het uw bedrijf een sterke uitstraling en is waardevolle informatie over uw bedrijf gemakkelijker en sneller  te vinden in een bedrijfsapplicatie. U bent op deze manier ook altijd makkelijk en snel terug te halen en te delen, en gaat uw ‘onderneming’ van smartphone naar smartphone van elke applicatie gebruiker..

Tot Slot

iMediaStars is al tijden voorstander van een mobiele website en voorstander om u een zo breed mogelijk pakket te bieden voor de toekomst als het gaat om webshops of een normale website. Dit houdt in dat wij altijd meedenken vanuit hoe de klant uw bedrijf zal vinden en u benadert.  Bij iMediaStars kunt u een mobiele website laten maken, maar kunnen wij ook uw website eens onder de loep nemen om te onderzoeken of uw site mobiel te maken is.

Overweeg als bedrijf ook wat een applicatie voor u kunt betekenen en vertellen wij dan ook graag wat een app kan toevoegen. Overweegt u dan ook om uw website mobiel te laten maken of wilt u graag een app door ons laten ontwikkelen kijk dan gerust in ons portfolio.

Neem contact op

© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.