Skip to main content

App ontwikkeling

Voor elk idee kun je een app laten maken en is app ontwikkeling nog steeds in de lift. Toch zijn er voor een goede ontwikkeling en kennis altijd veel vragen vanuit particulieren en vanuit de bedrijfskant. Niet alleen vraag en aanbod zijn belangrijk, maar ook of een goed idee haalbaar is en of de vraag groot genoeg is om je app mogelijk terug te kunnen verdienen.

Als app ontwikkelaar hebben wij al veel app aanvragen en mogelijkheden beantwoord, maar zijn er altijd zaken die opvallen in aanvragen. Daarom zetten wij van iMediaStars graag een aantal zaken voor je op een rij zodat het aanvragen van een app flink wat vragen alvast kan beantwoorden.

Mijn app idee

Bij een goed idee hoort natuurlijk een goed onderzoek en wil je bij een goed idee natuurlijk graag de enige zijn en ook de eerste.

Onderzoek doen hoort hier natuurlijk bij om goed in kaart te kunnen brengen of jouw idee misschien niet al bestaat. Het begint natuurlijk allemaal in de App Stores en kan je in iTunes en Google Play al een hoop bestaande applicaties en mogelijkheden terug vinden en inspiratie op doen.

Echter hoe beschrijf je je idee en hoe vind je uit of zo’n idee al bestaat? Ideeën van anderen staan veelal beschreven in zogenaamde keywords en beschrijvingen van bestaande apps. Belangrijk is dan ook hierop veel te zoeken. Probeer dit ook in het Engels, voor de Amerikaanse markt, zodat je mogelijk ook kan zien of jouw idee misschien al bestaat in het buitenland. Speur hiernaast Google af om uit te zoeken of er mogelijk website vormen bestaan van het idee.

Mijn idee is uniek

Het is natuurlijk fantastisch als jouw idee uniek is en niet bestaat. Om je idee dan ook uit te werken heb je een goed plan nodig. Bij een goed plan hoort naast een concurrentie onderzoek een gedegen plan van aanpak en uitwerkingen, het bepalen van een budget en lange termijn planning om mogelijk iets terug te verdienen.

Veelal wordt er makkelijk gedacht over een app en wordt het stukje voorbereiding vaak door mensen onderschat. Verplaats je met een app dan ook in een bedrijf wat zich wil gaan vestigen en een goede positie wilt behalen in een bepaalde markt. Door een bedrijfsplan op te stellen sluit je niet alleen allerlei zaken uit maar kom je ook tot een mogelijke investering en tot zaken waar je misschien later pas achter komt zonder goed plan. Denk bijvoorbeeld ook aan een sterke marketing strategie.

Applicatie mogelijkheden en kosten

Een applicatie kan net als elk ander product, denk bijvoorbeeld aan een auto, in allerlei mogelijkheden en versies worden uitgegeven. Belangrijk is dan ook om globaal in kaart te brengen hoe je de werking van een applicatie ziet. Als ontwikkelaar kunnen wij je hier over informeren, maar denk alvast na over de huisstijl, kleuren, de inhoud met het aantal schermen en of content statisch is of steeds aangepast dient te worden in een CMS.

Bij een statische app met standaard content zonder CMS dien je na aanpassingen de app weer opnieuw in te dienen als update in iTunes wat extra kosten en tijd met zich mee brengt. Door voor een CMS te kiezen kan je zogenaamde ‘live’ updates doen van bepaalde tekstpagina’s wat weer geld kan besparen op de langere termijn.  De app hoeft niet opnieuw ingediend te worden namelijk.

Om de kosten van app ontwikkeling te kunnen bepalen is het dus belangrijk deze zaken te beantwoorden. Een prijs indicatie begint bij een globale uitwerking van bestaande of nog op te maken schetsen en aan de hand van de schetsen kan je al vaak bepalen of een budget realistisch is en haalbaar.

app-ontwikkelingDe volgende stap

Na het in kaart brengen van een app idee met bijbehorende schetsen kunnen wij een mock-up uitwerken. Een mock-up is een  model van de app in een visuele weergave. In deze fase kunnen wij samen bepalen hoe de app er uit kan zien als mogelijke functionerende app en zijn veranderingen en mogelijke nieuwere wensen gemakkelijk in te passen.

Een mock-up fase is zeer belangrijk en nemen wij zeer serieus. Hierin werken wij dan ook grafisch alles tot in de puntjes uit tegen een op dat moment te bepalen vergoeding. Een gedeelte van het dit ontwerp gebruiken wij indien mogelijk voor de daadwerkelijke app en is dit allemaal bespreekbaar hoe met een mock-up kosten bespaard kunnen worden op een daadwerkelijke app.

De stap naar app ontwikkeling

Na een mock-up fase volgt de stap naar de daadwerkelijke app ontwikkeling. Hierin bespreken we de mock-up uitvoerig en als deze is goed gekeurd zetten wij de mock-up om naar een werkend geheel met alle vereiste programmeer kennis. Knoppen zullen werken, bewegen en werken we toe naar een eerste versie van de app.

Als de eerste versie van de applicatie ontworpen is testen wij deze samen met de klant in een test omgeving. Vaak zijn er dan nog vragen en aanpassingen nodig om tot een goed werkende app te komen. Als alles dan naar wens is uitgevoerd kan er een definitieve applicatie opgeleverd worden.

Het lanceren van de applicatie.

Om de app te lanceren bepalen wij samen een datum om de app te lanceren. Houd hier wel rekening mee dat ook wij tijd nodig hebben om alles voor u uit te werken.  In deze fase is er genoeg ruimte om een promotie plan in werking te stellen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een landingspagina of een gehele website voor de applicatie met later de links naar de stores, een handleiding en het verhaal achter en over de app.

Hiernaast is het benutten van allerlei ‘Social Media’ kanalen ook erg belangrijk en handig. Onderschat dit gedeelte dan ook niet en kunnen wij dit u ruim toelichten.

Tot Slot.

Als ontwikkelaar helpen wij u niet alleen graag met de app ontwikkeling maar helpen wij u graag met alle beschreven stappen. Toch is het belangrijk goed voor u zelf in kaart te brengen wat een mogelijke app voor u en uw klanten kan betekenen.

Heeft u dan ook een goed idee neem dan gerust contact met ons op zodat wij alle mogelijkheden voor u in kaart kunnen brengen. Een app idee begint dan wel bij u zelf maar helpen wij graag om dit ook te kunnen realiseren.

Leave a Reply

Aanmelden nieuwsbrief


© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.