Skip to main content

Zelf een app maken gratis en online

Wil je zelf een app maken gratis en online? Met het app platform van iMediaStars is dit geen enkel probleem. Via ons gebruiksvriendelijke 'drag en drop app builder' bouw je snel je eigen applicatie geschikt voor Android en iPhone. Naast onze handige features vind je een ruime keuze aan design voorbeelden en kun je je applicatie zelfs uitbreiden met maatwerk oplossingen.

Direct aan de slag
professionele app bouwen online

Jouw idee eerst zelf testen

Je hebt een goed plan en wilt hiervoor een app laten maken. Toch ben je nog niet helemaal zeker of jouw idee goed gaat werken en past bij jouw doelgroep. Geen enkel probleem, bij ons kun je jouw app idee eerst zelf gratis testen. Met onze app builder kun je dan ook direct aan de slag en alle functies vrijblijvend uitproberen, dit 14 dagen lang zonder kosten. Zo weet je zeker of jouw idee gaat werken.

In welke branche ben je werkzaam?

Kies uit een van onze branches en ontvang direct een gratis demo op maat. Door onze ervaring weten wij welke functies het meest geschikt zijn en aansluiten bij jouw doelgroep. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is eventueel het aanpassen van de demo app met de juiste kleurstellingen zodat alles goed aansluit op je eigen huisstijl. Voeg content, afbeeldingen en een logo toe en je hebt in een handomdraai een complete moderne applicatie voor jouw bedrijf.

zelf een app maken gratis

Wat kun je zelf allemaal bouwen?

Met onze ‘app builder’ kun je zelf in 3 stappen snel en eenvoudig een complete en professionele app bouwen voor Android en iPhone. Je hoeft dus helemaal niets te programmeren. Het zal in het begin misschien even wennen zijn maar door de gebruiksvriendelijkheid van het platform en onze support kan iedereen er snel mee overweg.

Maak zelf je eigen ontwerp

Via het ontwerp tabblad kun je uit een ruim aantal moderne designs kiezen en zelf bepalen hoeveel buttons je op je ‘home screen’ wilt tonen. Kies bv. uit (kleine) ronde buttons, (grote) vierkante buttons of een uitklapbaar menu.

Hiernaast kun je je eigen homescherm ontwerp uploaden zodat je app bij het openen mooi aansluit bij jouw huisstijl.

Kies de juiste kleuren

Via het kleuren tabblad kun je alle kleuren kiezen en instellen voor de gehele app. Zo kun je o.a. de kleuren instellen voor de header (bovenste balk van een functie) en alle buttons.

Wil je een stap verder dan kun je hier ook vrijblijvend custom CSS toevoegen aan de app. Op deze manier kun je het design nog wat extra aanpassen.

Kies je eigen functies

Via het functie tabblad kun je kiezen uit alle features die je wilt gebruiken in jouw app. Tevens kun je hier elke functie bedienen en vullen met de gewenste content.

Ben je klaar met bouwen test dan de app via de mobiele app-tester. Zo kom je snel te weten hoe de app er uit komt te zien of misschien nog aanpassingen nodig heeft.

Bekijk hier onze functies
app-ontwerp-imediastars

Snel zichtbaar en online

Heb je zelf je eigen online app gemaakt dan kun je er uiteindelijk voor kiezen deze beschikbaar te maken in Google Play en/of de Apple App Store. Om een app te kunnen uploaden naar de stores zijn er wel een aantal strikte regels waaraan een applicatie voor Android en iPhone aan moet voldoen. Wij lopen de app dan ook graag eerst na om te bepalen of de app voldoet aan alle voorwaarden.

Voldoet jouw app eenmaal aan alle voorwaarden dan kunnen wij deze voor je plaatsen in de Stores. Binnen een week kan jouw iPhone en Android app al online staan en kunnen jouw klanten, vrienden en familie deze gratis downloaden en gebruiken.

Gratis? Ja, je hoeft pas te betalen als we de app gaan publiceren in de stores.

app-ontwerp-imediastars

Tips voor het maken van een gratis app

Houdt bij het uitwerken van je applicatie rekening met een aantal belangrijke zaken:

  • Zorg voor voldoende functies. Apps met weinig functionaliteiten worden niet toegelaten in de Apple App Store. Zorg voor ongeveer 8 – 12 native functies.
  • Beperk het gebruik van links naar websites. Plaats tekst(en) van je website als platte tekst in de app en vul dit aan met afbeeldingen en knoppen.
  • Zorg ervoor dat alle knoppen/buttons werken en geen lege pagina’s of velden tonen.
  • Vul elke pagina met content en afbeeldingen en bied geen lege of halve pagina’s aan.
  • Scherm functies niet zo maar af en doe dit indien gewenst later. Apple keurt jouw app en wilt graag weten wat je aanbiedt.

Veelgestelde vragen gratis app maken

Kan je gratis een app maken?

Ja, je kunt zelf een gratis app maken via onze app builder om zo je idee eerst testen. Verstuur je gegevens en je ontvangt van ons direct de inloggegevens om in te kunnen loggen. Ben je eenmaal ingelogd dan kun je direct aan de slag en je app bouwen.

Wil je jouw applicatie in de App Stores laten plaatsen dan kijken we eerst alles voor je na. Na eventuele aanpassingen plaatsen we de app voor je in Google Play en in de Apple App Store. Staat je app eenmaal online dan betaal je een vast bedrag per maand om de app te kunnen gebruiken.

Is het moeilijk om een app te maken?

Met onze app builder is het niet moeilijk om zelf een app te bouwen. Met onze drag & drop builder kun je eenvoudig functies aanpassen, toevoegen en verwijderen. Hiernaast kun je kleuren wijzigen en afbeeldingen plaatsen. Op deze manier bouw je in een handomdraai je eigen applicatie online.

Kan iedereen een app maken?

Ja, echt iedereen kan een app maken via onze app builder. Aangezien alle functies al zijn geprogrammeerd hoef jij ze nog enkel aan te kleden. Dit doe je door content toe te voegen, kleuren te wijzigen en bepaalde instellingen te maken.

Wil je qua layout toch nog wat extra aanpassingen dan kun je eventueel custom CSS toevoegen. Op deze manier onderscheid je je app nog meer van alle andere apps.

Hoe kun je geld verdienen met een app?

Je kunt met een app geld verdienen via online adverteren. Ook hier is een functie voor aanwezig in onze app builder. Op deze manier verdien je mogelijk ook wat terug. Echter zal je dan wel eerst moeten zorgen voor een flink aantal bezoekers in je app. Opbrengsten per click zijn eenmaal niet zo hoog.

Een andere, misschien wel betere optie, is om online producten of diensten te verkopen via de app. Maak hiervoor gebruik van onze uitgebreide app-shop oplossing. Op deze manier bereik je nog meer klanten en kun je dit bijvoorbeeld combineren met een digitale spaarkaart.

© 2023 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.

Chat openen
1
Hulp nodig?
Welkom op onze website! Mijn naam is Michael, en ik help graag met jouw web- of app-project. Hoe kan ik je van dienst zijn?