Skip to main content

Voorspellingen van mobiele apps in 2015

Mobiele apps zullen altijd onderdeel van de maatschappij blijven. Wel zal de mobiele markt zich blijven door ontwikkelen en is het dus aan te raden om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en uw strategie hier op aan te passen.

Hieronder vindt u de 5 voorspellingen voor 2015 van iMediaStars:

1. Mobiele apps worden specifieker

Apps waren voorheen te gebruiken voor meerdere zaken, maar zolang de tijd verdergaat, voorspellen experts dat apps specifieker gebruikt gaan worden voor de behoefte van de klant. Gebruikers zullen de apps vooral gaan gebruiken om een specifieke functie te gaan waarnemen. De app stores raken overvol en de gebruikers worden overspoeld met keuzes waardoor ze sneller zullen gaan kiezen voor een app die hun specifieke behoefte vervuld.

2. App of mobiele website?

Van de totale online tijd zijn mobiele accounts zijn goed voor 51%. Zowel mobiele websites als mobiele apps zijn dus zeer belangrijk! Vandaag de dag is er nog steeds een discussie tussen online marketeers over welke beter zou zijn voor de marketing een onderneming.
En wat denken wij hierover bij iMediaStars? Wij denken dat beide erg belangrijk zijn. Mobiele apps zijn goed voor de klantenbinding en het behoud van de klantenkring. Dit is natuurlijk voor het MKB heel erg belangrijk aangezien 80% van het inkomen word vergaard van de 20% beste klanten. Mobiele websites blijven natuurlijk ook belangrijk om nieuwe klanten te trekken uit de zoekresultaten van Google.

3. Mobiele apps gaan een grotere rol innemen in marketing.

Het aantal mobiele bezoeken is bijna 2x zo groot als die van desktop computers. Bedrijfseigenaren kunnen apps inzetten op een manier zoals dat met mobiele websites of social media niet mogelijk is. Zo kan een app data verschaffen over de locatie, interesses en meer van de gebruikers. En met functies als foto’s delen, push berichten, spaarprogramma’s en meer kunnen bedrijfs eigenaren mobiele apps inzetten om hun bedrijf te promoten zoals dat nog nooit eerder mogelijk was.

4. Steeds meer bedrijven gaan apps inzetten voor hun marketing

Elke dag worden er voor zowel kleine als grote ondernemingen apps ontwikkeld en gebruikt voor hun marketing strategie. Het is dan ook logisch om te denken dat het aantal apps voor bedrijven sterk zal groeien. Een app laten maken koste vroeger veel tijd en geld maar door voor ontwikkelde templates te kunnen gebruiken zoals bijvoorbeeld iMediaStars ook doet zijn zowel de kosten voor een app als zowel de productie tijd hiervoor sterk omlaag gegaan. Doordat steeds meer ondernemingen een eigen app bezitten, verwachten consumenten ook steeds vaker dat uw onderneming ook een eigen app heeft.

5. De communicatie via apps zal worden verhoogd

App ontwikkelaars zijn hard op zoek naar de balans als het neerkomt op de communicatie tussen het bedrijf en de gebruikers via de app. Het maakt niet uit hoeveel gebruikers u heeft het is belangrijk om regelmatig contact met hen te onderhouden om te ontdekken wat wel en niet belangrijk is voor uw doelgroep. Push berichten zijn een perfecte manier om contact te onderhouden met uw gebruikers en wij verwachten dat dit steeds vaker zal gebeuren.

Mobiele apps veranderen de manier waarop consumenten en bedrijven contact met elkaar onderhouden en deze ontwikkelingen blijven zich steeds verder ontwikkelen. Deze voorspellingen zijn een goede maatstaaf om te kijken wat uw doelgroep van een app en uw onderneming verwacht.

Leave a Reply

Aanmelden nieuwsbrief


© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.