Skip to main content

Een app laten maken is een goede eerste stap naar nog meer zichtbaarheid online voor jouw onderneming. Weten wat een app doet en hoe deze gebruikt wordt is minstens zo belangrijk om te bepalen wat de behoeften zijn van de gebruiker en of er veranderingen nodig zijn voor in de app. Meten is tenslotte weten en kan hier actie op worden ondernomen indien dit nodig is.

App Analytics

Onze klanten die een app hebben draaien via ons app systeem hebben hiervoor toegang tot een analytics gedeelte in ons CMS. Deze applicaties draaien in de meeste gevallen via het developers account van iMediaStars maar geeft het CMS een goede weergave van verschillende statistieken die hier goed mee overeenkomen. Draait een applicatie op een eigen developer account van jouw bedrijf dan kan je net even wat meer en vind je allerlei handige statistieken zoals het type smartphones dat jouw app bezoekt tot aan bijvoorbeeld de Android versie die men heeft draaien. Voor ons kan dit erg handig zijn om errors op te lossen indien deze er zijn.

Om verschillende stats te bekijken in het CMS log je hiervoor in via deze website. Na het invoeren van de juiste gegevens verschijnt het hoofdscherm en kan men via de knop ‘Manage’ naar ‘Analytics’ navigeren. Aangekomen in het ‘Analytics’ gedeelte vindt men rechtsboven een keuze menu. Zet de keuze op ‘Live App Views’ en selecteer een datum of maak gebruik van de vaste items zoals bv. dag, week of jaar.

Live App Views

Na het instellen van de juiste data verschijnt het aantal downloads in deze periode met het aantal sessies dat deze gebruikers online waren en de gemiddelde tijd dat de gebruiker online was in de app. In de grafiek kan je dit ook nog eens makkelijk aflezen en zie je in een oogopslag welke dagen de app het meest werd gebruikt en door wie.

Overige Functies

App Anlaytics features

Naast de ‘users’ in de grafiek vind je ook een overzicht van de ‘features’ ofwel functies in de app. Zo zie je welke functies veel worden gebruikt en welke weinig of niet. Aangezien de indeling van de functies zelf te bepalen is via het ‘edit’ menu kan men overwegen om functies die niet of nauwelijks worden gebruikt naar voren te verplaatsen. Houd na deze aanpassingen wel goed in de gaten of hierdoor het bezoekersaantal niet terugloopt en of veel bezochte functies niet ineens weinig worden bezocht. Een goede manier om dit te voorkomen is om de veranderingen te communiceren via bijvoorbeeld een push bericht.

Ben je benieuwd naar de statistieken van jouw app die wij hosten via ons developer account dan kunnen wij deze natuurlijk ook met je delen. Stuur ons hiervoor een mail dan regelen wij de rest. Heb je het gevoel dat jouw app niet goed gevonden wordt in de App Stores en ook nauwelijks wordt gedownload laat ons dit dan ook gerust weten en neem contact met ons op. Met een aantal simpele aanpassingen in de App Stores kan je jouw app beter vindbaar maken voor een betere ranking met meer downloads en gebruikers.

Leave a Reply

Aanmelden nieuwsbrief


© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.