Skip to main content

WhatsApp introduceert nieuwe functie: snel reageren met videoberichten

WhatsApp heeft een nieuwe functie gelanceerd waarmee gebruikers snel kunnen reageren met een videobericht. Dit werkt op dezelfde manier als een spraakbericht, maar dan met beeld. Het opnemen van een videobericht gaat hierdoor veel sneller en is ook veel gemakkelijker dan het opnemen van een video via de camera-app. Je neemt een videobericht op vanuit het chatvenster en verzendt het direct.

Er is aangekondigd dat de video’s maximaal één minuut lang kunnen zijn. Als de ontvanger zo’n video ontvangt, wordt deze automatisch zonder geluid afgespeeld. Door erop te tikken, wordt de volledige video met audio weergegeven. Dit is anders dan bij spraakberichten, die niet automatisch worden afgespeeld en geen tijdsbeperking hebben.

whatsapp-videoberichten-versturen

Hoe werkt het?

Wanneer je kort tikt op het microfoontje, dat normaal wordt gebruikt voor het opnemen van spraakberichten, verandert de knop in een camera. Vervolgens kun je deze knop ingedrukt houden om een video op te nemen. Vervolgens verschijnen de korte video’s als grote cirkels in het gesprek, die gebruikers met één klik kunnen openen. Op Facebook geeft Mark Zuckerberg een praktijkvoorbeeld van de functie.

WhatsApp ziet deze functie als een manier om snel momenten te delen, waarbij alle emoties van een video worden vastgelegd. Met behulp van deze functie kun je bijvoorbeeld verjaardagswensen overbrengen, samen lachen om grappen of positief nieuws delen.

Niet iedereen zal direct in staat zijn om videoberichten te versturen. WhatsApp heeft aangegeven dat ze gedurende de komende weken de functie geleidelijk zullen uitrollen.

WhatsApp: feitjes en weetjes

  • WhatsApp heeft meer dan 2 miljard maandelijkse actieve gebruikers.
  • Dagelijks worden er meer dan 100 miljard berichten verstuurd via WhatsApp.
  • WhatsApp is beschikbaar in meer dan 180 landen en wordt in meer dan 60 talen gebruikt.
  • Meer dan 500 miljoen mensen maken dagelijks gebruik van de WhatsApp Status functie.
  • WhatsApp is een woordspeling van ‘What’s Up’.

© 2023 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.