Skip to main content

Succes uit je App halen

U heeft als bedrijf geïnvesteerd in een eigen applicatie en heeft u veel downloads en bezoekers. Ook stuurt u netjes alle gebruikers coupons via push berichten. U wilt de lat voor uw onderneming en uw app hoger leggen en daadwerkelijk zien dat coupons ook verzilverd worden, maar hoe doet u dit?

App strategie bepalen

Om dit te bepalen heeft u een strategie nodig en leggen wij deze graag aan u uit in 3 stappen. Wist u dat men tegenwoordig maar liefst ruim 37 uur per maand (bron: http://www.nielsen.com/) besteed aan het gebruik van mobiele apps? Hiervoor wilt u natuurlijk wel een goede strategie want hier hoort uw iPhone en Android app ook tussen. De sleutel tot succes is dan ook vooral het in blijven zetten van acties, coupons en consequent promoties aan bieden en blijven updaten van uw applicatie.

Maak gebruik van ‘key moments’

Mensen zijn gewoontedieren, houden van routine en ook dit ziet men terug in het applicatie gebruik. Hoeveel mensen grijpen niet naar hun mobiel tijdens een reis of tijdens een lunchpauze? Als horeca onderneming met een eigen applicatie is dit het moment om toe te slaan en verstuur dan ook leuke promoties net voor of tijdens de lunchpauzes via push berichten en coupons.
Profiteren van de juiste timing is een belangrijk ‘key-moment’ en ook uw gasten zullen dit onthouden. Zorg er dan ook voor dat dit routine wordt zowel voor u maar ook voor al uw gasten.

Onderhoud het contact met uw App gebruikers

Met bovenstaand voorbeeld onderhoud u interactie met uw gebruikers via promotie en leuke give aways, maar zorg ook voor leuke app updates. Breng dan ook met regelmaat gebruikers op de hoogte van nieuwe producten of evenementen. Plan dit secuur in en overlaadt gebruikers niet met teveel inside informatie. Hierin bestaat het gevaar dat met teveel ongewenste berichten de app weer wordt gedeinstalleerd.

Onderscheid uw App van alle anderen

Een app moet gebruiksvriendelijk zijn en net als een website snel laden, maar moet men ook alles begrijpen en makkelijk kunnen vinden. Verspil dan ook geen tijd in high class designs met hoge laadtijden en allerlei functies die er niet toe doen. Maar stem juist alles op elkaar af net als dat uw indeling van uw bedrijf logisch en te verklaren is.
Bij een ontwerp hoort ook een app icoon, tevens de blikvanger in elk mobieltje van de gebruiker. Stem deze af op de gehele app en uw huisstijl en logo, maar zorg dat deze opvalt. Denk hierbij aan een boek met een mooie opvallende kaft die u eerder zult pakken in een rij boeken dan de andere. De plek van uw app icoon in een mobiel kan zorgen dat een applicatie vaak of juist minder gebruikt gaat worden.

Tot Slot

Afhankelijk van uw bedrijf en doel van de app is het versturen van push berichten natuurlijk per branche verschillend. Mocht u hier dan ook op vastlopen dan helpen wij u hier graag mee op weg.

Neem dan ook gerust contact met ons op zodat u ook een succes uit uw app kan halen!

Leave a Reply

Aanmelden nieuwsbrief


© 2023 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.