Skip to main content

App reviews: maak handig gebruik van waardevolle beoordelingen

Of wij nu een iPhone of Android app maken, wij zijn als ontwikkelaar natuurlijk altijd trots als een app goed wordt ontvangen en hiernaast goede reviews en recensies krijgt. Zeker met apps van kleine bedrijven die willen starten met een app telt elke recensie mee maar is het vooral belangrijk om deze in de gaten te houden.

App ontwikkeling is een serieuze business en net als elke software loop je altijd tegen veel zaken aan die verbeterd en aangepast kunnen worden. Door reviews en reactie’s dan ook serieus te nemen en te behandelen kom je soms ook achter zaken die allerlei aspecten kunnen verbeteren zoals bepaalde functies, layout, inrichting van de app store maar ook vooral de technische mankementen.

Toch merken wij van iMediaStars dat naast een hoop interessante reviews men niet altijd bewust is van wat er bij het maken van een app komt kijken. Hoe serieus moet je dan ook al die reviews nemen?

App beoordeling met weinig waarde

nutteloze app reviewOp moment van schrijven biedt een android app ondersteuning aan 11392 apparaten. Zoveel? Ja, ruim elfduizend verschillende types verdeeld over allerlei merken die Android ondersteunen. Hiernaast heb je ook te maken met verschillende versies van Android en werken bijvoorbeeld onze Business applicaties vanaf Android versie 4.0 en hoger.

Toch is er altijd iemand die zijn oude mobiel niet inruilt voor een modernere variant… deze werkt toch gewoon goed?! Stel je hebt merk A met een oudere Android 2.0 versie dan loop je al vast en kan je bepaalde apps al niet installeren en gebruiken. Kijk dit dan ook eerst na welke Android versie je hebt in je settings. Handig om dan ook altijd zoveel mogelijk informatie te geven wil je hier een oplossing voor. Device merk en type en de Android versie zijn dan ook in een recensie handig te vermelden.

Verder zijn mobieltjes tegenwoordig net zo sterk als de wat oudere pc’s en is het net zoals bij een pc dat je weleens een probleem hebt. In tijden van Windows XP sloten op een gegeven moment programma’s spontaan uit zichzelf af terwijl je nog bezig was. Waar dit aan lag is niet altijd makkelijk te achterhalen en met een update naar Windows 7 was dit gelukkig gelijk opgelost. Maar ook teveel onhandige apps en een volle geheugenkaart kunnen tot problemen leiden. Intensief gebruik en teveel openstaande applicaties kunnen ook nog eens een app vertragen of afsluiten. Wat we hiermee willen zeggen is dat de oorzaak van niet werkende apps dus veel meer oorzaken kan hebben dan de applicatie an sich.

Is die app waar een slechte review voor wordt geschreven dan wel zo eerlijk?

Niet altijd, en is het dan ook belangrijk je smartphone op orde te houden. Zorg dan ook altijd voor een goed werkend apparaat, update Android tijdig,  en kijk ook of het probleem zich ook bij andere apps voordoet en of je smartphone na een dag intensief gebruik niet overhit is geraakt.

Waardevolle app reviews

Waar wij als developers natuurlijk van houden is om zoveel mogelijk informatie en feedback te krijgen van iedere app gebruiker.  Op deze manier kun je de applicatie verbeteren, aanpassen, en problemen oplossen. Maar ook als gebruiker is het handig te weten waar je tegen aan kan lopen. Bij vergelijkbare problemen hoop je natuurlijk het probleem snel wordt opgelost.

App review

Je zal je vast wel afvragen of grote bedrijven wel wat doen met je reactie. Ja, dit doen zij. Een goed voorbeeld is de Google Chrome app. Ineens besloot Google de functie met tabbladen van openstaande mobiele websites te verwijderen en na een update en kon je dus niet meer eenvoudig schakelen tussen verschillende openstaande tabbladen in je browser. Hier werd fel op gereageerd in allerlei reacties na deze update.  Google besloot weer een update aan te bieden, en voila, de tabbladen zijn weer terug. Dank je wel Google!

Nuttige app reviews en gebruikservaringen zijn dan ook zeer welkom en blijf deze vooral schrijven als gebruiker. Op deze manier help je niet alleen ons maar ook andere gebruikers en jezelf. Een andere handige tip van onze kant mocht je geen directe reactie krijgen… mail ons, dan reageren wij direct!

© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.