Skip to main content

Welke app oplossing past het beste bij uw bedrijf

 

In een van onze vorige nieuwsberichten hebben wij het vooral gehad over app ontwikkeling in het algemeen en hoe je een applicatie kan laten maken met alle werkzaamheden die hierin vooraf gaan.

In dit nieuwsbericht willen we je graag informeren naar alle mogelijkheden die er naast een custom applicatie bestaan en welke keuze je jezelf hierin kan stellen als bedrijf. Door een aantal toepassingen op een rij te zetten geven wij graag inzicht welke app  oplossing het best bij uw bedrijf past.

Custom Applicatie

De letterlijke vertaling van een custom applicatie, althans zoals wij dit nu vertalen, is een maatwerk toepassing of oplossing. Een custom applicatie is gelijk de meest uitgebreide versie van een app zoals de meeste deze kennen als bijvoorbeeld een groot aantal apps in de app stores, maar kan ook een toepassing oftewel programma zijn die men intern toepast op bedrijfscomputers. Denk hierbij aan een boekhoudprogramma of CRM maar dan speciaal op maat gemaakt voor uw bedrijf.

De ontwikkeling van een custom app heeft veel voorwerk nodig en volgt er na het in kaart brengen van alle wensen een globale prijsindicatie om een volgende stap te nemen namelijk het uitwerken van een functioneel ontwerp. Hierin is alles wat de applicatie moet kunnen op een rij gezet en krijg je met een functioneel ontwerp een op maat gemaakte visuele weergave van het complete product.

Al met al zitten er tot de uitwerking van een functioneel ontwerp tot het bepalen van een uiteindelijke ‘fixed price’ voor een applicatie al veel uren om alles goed uit te werken. Dit bepaald mede de voor velen hoge prijs van een custom applicatie.

Vaak krijgen wij de vraag om een custom app voor bedrijven in kaart te brengen met een aantal wensen en mogelijkheden op een rij. Door meer vragen te stellen en te vragen of er een budget is blijkt dat dit nog voor velen een onbekende markt is. De velen uren die in het voorwerk zitten, het uitwerken van een functioneel ontwerp en uiteindelijk het programmeren van alle functies geven dan ook een prijskaart weer van grofweg drie- tot vijfduizend euro voor eenvoudige applicaties, vijf- twaalfduizend euro voor uitgebreidere applicaties en oplopend vanaf twaalfduizend euro voor applicaties met een compleet CMS ofwel bedieningspanel.

Niet iedereen is hier op voorbereid en zijn er ook andere mogelijkheden voor een eigen applicatie.

Business App

Een Business App van iMediaStars is een complete voorontwikkelde app met allerlei handige functies en mogelijkheden. Het grote verschil met een custom applicatie is dat hierin een hoop functies al zijn voor-geprogrammeerd en gebruikt worden door meerdere bedrijven samen. Hierdoor kunnen uiteindelijke kosten veel lager gehouden worden dan een maatwerk applicatie enkel voor uw bedrijf.

Een Business App is vooral handig voor bedrijven in het MKB, maar is deze ook goed in te zetten voor festivals en evenementen, lezingen en horecabedrijven. Met een compleet opgeleverde app in uw huisstijl en gekozen functies wordt de app aangeboden in de Google Play Store en in iTunes. Hiernaast krijgt u bij dit systeem een eigen CMS om ‘live’ updates te doen, pushberichten te versturen en heeft u de beschikking over een eigen ‘Analytics’ overzicht van alle app gebruikers en de manier waarop de app gebruikt wordt.

Met de Business App heeft u keuze uit allerlei handige functies zoals direct contact via telefoon, mail of website, bestellen of afspraken maken, weergeven van diensten en producten en nog heel veel meer. Bekijk hier het overzicht.

Welke app oplossing past bij uw bedrijfMobiele Website of Webapp

Met de opkomst van apps wilde veel bedrijven naast een bestaande website een eigen app, maar raden wij aan uw website niet te onderschatten. Vaak wordt een website los gezien van een app, niet geheel onterecht, maar kan er heel veel meer uit een website gehaald worden dan veel bedrijven weten.

Sommige bedrijven willen naast een informatieve website ook een informatieve applicatie die vooral een overzicht geeft van werkzaamheden en diensten en de producten. Omdat deze informatie al op de website staat raden wij altijd eerst aan om de website goed te bekijken. Tenslotte is de werkwijze voor meer ‘nieuwe’ bezoekers op een website eenvoudiger dan ‘nieuwe’ bezoekers voor op de app. Men wilt juist interactie met een applicatie en is het dubbel op als deze informatie ook in een losse app staat.

Hiernaast zijn tegenwoordig veel websites mobiel responsive, wat betekent dat de website goed zichtbaar is op een smartphone of tablet. Sommige mobiele websites lijken al op complete applicaties alleen is het verschil dat deze alleen te benaderen zijn via een zogenaamde weblink en niet in de app stores staan. Door dus eerst de website ook voor mobiele devices geschikt te maken is het daarna een mooi moment om aanvullende functies die u mist mogelijk in een app aan te bieden. Een applicatie is dan juist een mooie aanvulling op uw website in plaats van een copy van de website in een app frame.

Waar kies ik voor?

Waar je voor kiest of wat het beste kan zijn voor uw bedrijf, hierin denkt iMediaStars graag in mee. Wij werken dan ook graag vanuit de kern en stellen als eerst de vraag: “waarom wil je een app laten maken?”. Door deze vraag te beantwoorden kunnen wij bekijken of er een maatwerk applicatie nodig is of dat wij u een andere passende oplossing kunnen aanbieden zoals hier beschreven.

Een custom applicatie is dan ook niet voor iedereen weggelegd qua budget, maar is ook niet voor iedereen gelijk nodig. Stel dan ook gerust uw vraag via onze contactpagina als u een app idee heeft en zullen wij deze graag voor u beantwoorden!

 

 

Leave a Reply

Aanmelden nieuwsbrief


© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.