Skip to main content

Website vindbaar maken: laat je website scoren in Google

Het is een uitdaging om je website hoog te laten scoren in zoekmachines zoals Google en Bing. Bij iMediaStars krijgen we regelmatig de vraag hoe je dit voor elkaar krijgt. We zien vaak dat websites er mooi uitzien maar moeilijk scoren op bepaalde zoekopdrachten. De websites van tegenwoordig hebben lange landingspagina’s met veel informatie op de homepagina, maar missen vaak extra pagina’s om te scoren op zoekwoorden.

Het uitbreiden van de website en het toevoegen van pagina’s met relevante informatie en tekst kan lastig zijn voor sommigen, omdat ze de voorkeur geven aan overzichtelijke pagina’s met weinig tekst. Toch is SEO, oftewel Search Engine Optimization, een belangrijk onderdeel om beter gevonden te worden op zoekmachines zoals Google.

Bij iMediaStars zijn we experts op het gebied van SEO en kunnen we je helpen om je website beter vindbaar te maken. We delen graag een aantal handige basis tips met je om je website alvast op weg te helpen. En natuurlijk zijn we bereid om meer informatie met je te delen, want niemand kent het volledige geheim van de smid als het gaat om SEO.

7 effectieve tips om je website beter vindbaar te maken

In onderstaand overzicht met zeven effectieve tips geven we je handvatten om jouw website beter vindbaar te maken. Door onder andere het gebruik van relevante zoekwoorden, een goede site structuur en het plaatsen van externe links, kun je de ranking van jouw website in zoekmachines verbeteren. Met deze tips vergroot je de kans dat mensen jouw website vinden en daardoor mogelijk nieuwe klanten of lezers aantrekken.

  1. Gebruik relevante zoekwoorden op je website: Zorg ervoor dat de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden op verschillende plaatsen op je website voorkomen, zoals in de titel, de URL, de koppen en de tekst van je pagina’s.
  2. Maak gebruik van meta descriptions: Een meta description is een korte beschrijving van je pagina die wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google. Het is belangrijk om deze te optimaliseren met relevante zoekwoorden en een pakkende tekst.
  3. Maak gebruik van interne links: Het linken naar andere pagina’s op je website helpt zoekmachines om te begrijpen waar je website over gaat en welke pagina’s belangrijk zijn.
  4. Zorg voor een goede site structuur: Een duidelijke site structuur helpt zoekmachines om te begrijpen hoe je website in elkaar zit en waar belangrijke informatie te vinden is. Een overzichtelijke menustructuur en duidelijke categorieën kunnen hierbij helpen.
  5. Zorg voor een snelle laadtijd: Een snelle laadtijd van je website is niet alleen belangrijk voor gebruikerservaring, maar ook voor SEO. Zoekmachines geven voorrang aan websites die snel laden.
  6. Houd je website up-to-date: Het regelmatig toevoegen van nieuwe en relevante content op je website kan helpen om je website beter vindbaar te maken en hoger te laten ranken in zoekmachines.
  7. Maak gebruik van externe links: Het plaatsen van externe links op je website naar andere betrouwbare en relevante websites kan helpen om de autoriteit van je website te vergroten. Dit kan bijdragen aan een hogere ranking in zoekmachines. Zorg er wel voor dat de websites waarnaar je linkt van goede kwaliteit zijn en geen spam of ongewenste inhoud bevatten.

Ik wil graag op nummer 1 staan op Google - Je website vindbaar maken

Bouw een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website

De structuur, navigatie en content is het eerste waar je mee te maken hebt als bezoeker. Je wilt natuurlijk je bezoekers voorzien van informatie en een dienst dus zorg dan ook dat je eigen site logisch is opgebouwd met een duidelijke en overzichtelijke navigatie.

Zorg voor duidelijke links en kies dan ook voor permanente geschreven links. Permanente links ofwel permalinks kan je bijvoorbeeld eenvoudig instellen in WordPress websites.

Binnen je website kan je weer verder linken naar pagina’s binnen je site, ofwel intern linken. Denk bijvoorbeeld aan een tekst over een product met hierin een link naar je contact pagina om meer informatie op te vragen. Dit mag je vaak op je site herhalen maar zorg dat met al je links per pagina niet veel hoger komt dan 100 aanwezige links. Hierin tellen dan ook echt alle aanwezige links dus ook die van het menu en de footer.

Hoger in zoekmachines met aantrekkelijke content

Vroeger was het gemakkelijk om websites hoog in de zoekmachines te laten scoren door overmatig gebruik te maken van zoekwoorden. Tegenwoordig zijn hier strenge richtlijnen voor. Daarom is het belangrijk om je bezoekers en potentiële klanten de juiste informatie te bieden met aantrekkelijke teksten en afbeeldingen. Het is een uitdaging om een overtuigend geheel te creëren dat niet alleen goed gevonden wordt, maar ook de aandacht van bezoekers vasthoudt.

Om je website aantrekkelijk en overzichtelijk te houden, is het aan te raden om je homepage simpel te houden. Laat zien wat bezoekers kunnen verwachten en zorg ervoor dat ze gemakkelijk naar de juiste pagina kunnen navigeren. Door sterke teksten te schrijven met het juiste zoekwoord, kun je subpagina’s maken die hoog scoren in zoekmachines en goed vinbaar zijn. Let daarbij wel op de juiste kopregels en zorg dat afbeeldingen de juiste titels en alt-teksten hebben. Bovendien zijn Google en bezoekers dol op video’s, dus maak gebruik van Youtube om video’s op je WordPress-website te plaatsen.

Optimaliseer je online aanwezigheid met Social Media

Zoekmachines hechten veel waarde aan de aanwezigheid van Social Media op je website. Met een sterke online aanwezigheid op platforms zoals YouTube, Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter kun je jouw bedrijf goed laten zien. Zorg daarom voor een naadloze koppeling tussen je website en sociale media-accounts.

Voeg enkele Social Media-knoppen toe aan je website zodat bezoekers gemakkelijk je content kunnen delen en volgen. Je kunt ook handige functies gebruiken, zoals Facebook-tellers, Twitter-overzichten en like- en share-buttons, om het delen van content nog gemakkelijker te maken. Verbeter je online aanwezigheid en optimaliseer je website met Social Media!

Kijk ook eens naar ons artikel met Social Media tips voor bedrijven.

Tot slot

Dit is natuurlijk slechts een eerste stap naar een goed gestructureerde website. In een volgend artikel gaan we dieper in op de technieken van SEO en geven we meer uitleg over hoe je jouw website nog beter vindbaar kunt maken.

Als je in de tussentijd vragen hebt over jouw eigen website of over dit artikel, stel ze dan gerust. Wij helpen je graag op weg om jouw website beter vindbaar te maken!

© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.