Skip to main content

Waarom uw onderneming NU een responsive website nodig heeft…

De smartphone heeft de reguliere computer al reeds verdreven naar de 2e plaats. Wereldwijd zijn er meer dan 3 miljard mensen die toegang hebben tot het internet. 2 miljard daarvan is in het bezit van een smartphone. De verwachting is dat er tot 2020 nog eens een miljard mensen online zullen gaan en dit is vooral te danken aan de opmars van de smartphone. Een responsive website laten maken? In dit artikel ontdekt u dat er geen beter moment is om uw onderneming mobiel te maken.

Aandeel mobiel verkeer groeit hard

Een recent onderzoek van RKG in de VS toont aan dat het aandeel van mobiel zoekverkeer hard groeit.

Aandeel Mobiel zoekverkeer 2014

 

 Positieve gebruikers ervaring is een Must

Volgens Google Think Insights is de kans 61% dat wanneer een mobiele bezoeker op een niet mobiel geoptimaliseerde pagina terecht deze pagina direct verlaat en op zoek gaat naar een andere website (waarschijnlijk die van de concurrent). Het tegenovergestelde is dat wanneer een bezoeker wel een mobiel geoptimaliseerde website voorgeschoteld krijgt, de kans dat de bezoeker daadwerkelijk tot een aankoop overgaat met maar liefst 67% toeneemt.

Met responsive bent u klaar voor toekomstige apparaten

Een van de grootste voordelen een responsive website is dat de website zich automatisch aanpast aan het formaat van het scherm en niet aan het apparaat. Dit betekend dus dat het niet uit maakt met welk formaat scherm uw website bekeken wordt, maar dat de website ten alle tijden perfect word weergegeven.

Dus wat er in de toekomst ook aan nieuwe apparaten bij komen (smart tv’s , Smart watches, smart glasses of smart lenzen) uw website zal op elk apparaat automatisch geoptimaliseerd weergegeven worden en dus ook een betere gebruikers ervaring bieden.

Met responsive design scoort u beter in de zoekresultaten

Met ingang van 18 November 2014 heeft Google een mobile friendly label aan de zoekresultaten gevoegd. Het doel van dit label is mobiele zoekers op voorhand te melden of een website geschikt is voor zijn of haar smartphone of tablet.

mobile friendly

Google geeft aan dat dit de eerste stap is om de algehele ervaring van mobiele gebruikers te verbeteren op het web. Ook zegt Google momenteel al te experimenteren om het mobile friendly label mee te wegen in de rankings. In de toekomst is het dus niet erg onwaarschijnlijk dat niet mobile friendly websites niet meer getoond gaan worden in de zoekresultaten op smartphone en tablets.

 Responsive design is sneller

Volgens Google PageSpeed Developers moet het scherm zodra een webpagina geladen word binnen 1 seconde zichtbaar zijn en moet de gehele webpagina website binnen 2 seconden geladen worden. Dit is simpelweg niet mogelijk als u een website geoptimaliseerd voor desktopcomputers probeert te laden op een smartphone of tablet.
Onderzoek toont aan dat hoe langer het laden van een pagina duurt, des te meer bezoekers al voortijds weg hebben geklikt.

Bent u benieuwd hoe snel uw website presteert op een mobiel apparaat? Bekijk dan deze tool van Google om uw mobiele site snelheid te meten.

Laat nu een responsive website maken

Is uw website nog niet geschikt voor mobiele weergave, dan wordt het nu hoog tijd:

  • 50% van de zoekopdrachten zijn mobiel en in de toekomst wordt dit getal alleen maar hoger
  • Uw mobiele doelgroep is eerder geneigd weg te klikken als uw website niet goed word weergegeven
  • Google gaat mobile friendly voorrang geven in de zoekresultaten

Wilt u advies op maat over een responsive website voor uw onderneming?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op

 

© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.