Skip to main content

Naast onze native apps bieden wij al een tijd Progressive Web Apps aan, toch kiezen onze klanten eerder voor een native app. Vaak weet men niet wat je allemaal met een Progressive Web App (PWA) kan en wat een PWA eigenlijk is. In dit bericht leggen we je graag de voordelen van een PWA uit ten opzichte van een native applicatie.

Wat is een Progressive Web App

Een Progressive Web App is een geavanceerde (mobiele) website met dezelfde functies als een app. Echter download je een PWA niet via de App Store maar bezoek je deze via een url net als een ‘normale’ website. Een PWA voelt niet alleen aan als een app maar werkt een PWA vrijwel op dezelfde manier, hierdoor merk je weinig verschil in het gebruik. Bij het installeren krijgt men tevens de vraag of er een snelkoppeling op het homescreen gemaakt mag worden. Net als bij een native app staat het icoon van een PWA dan goed in beeld van elk mobiel device.

Progressive Web App VS native App

Voordelen van een PWA

Een PWA heeft hierdoor veel voordelen en is makkelijk en snel toegankelijk, je hoeft deze namelijk niet eerst te installeren. Ook zijn de onderhouds- en ontwikkelingskosten van een PWA vele malen lager en hoeft een PWA niet steeds opnieuw gekeurd en getest worden bij een aanpassing update wat bij iOS namelijk wel het geval is.

Toch zijn er nog steeds veel klanten die de voordelen nog niet geheel inzien van een PWA. Een applicatie heeft een bepaalde status, is vanuit branding oogpunt een goede aanvulling, en heeft men vaak al een ‘normale’ website waarmee men zichtbaar is op het internet. De PWA’s laat men hierdoor dan ook nog steeds links liggen en kiest men liever voor een native app.

Sinds kort zijn de PWA’s van iMediaStars flink verbeterd en vind je al onze standaard app functies ook terug in onze PWA’s. Verder heb je de keuze uit een aantal professionele templates en richten wij deze volledig in in de huisstijl van jouw bedrijf. Qua laadtijd zijn de functies in de PWA ook flink verbeterd en doet de snelheid weinig onder ten opzichte van een native applicatie. Verder worden onze PWA’s tegenwoordig ook geindexeerd door de Google Zoekmachine, erg handig om ook pottentiele klanten jouw bedrijf te laten vinden.

Naast de vele voordelen van een Progressive Web App is er ook een nadeel te benoemen. Zo kan je helaas nog geen pushberichten versturen naar iPhone gebruikers omdat de Safari browser dit niet ondersteund.  Toch verwachten wij dat Apple ook mee zal gaan in deze ontwikkeling en PWA’s straks geen grenzen meer voor Apple zullen kennen.pwa tijdlijn

Handige functies voor in de PWA

Ben je overtuigd en wil je daadwerkelijk een Progressive Web App laten maken voor jouw onderneming dan brengen wij graag de mogelijkheden in kaart.  Voor een PWA  heeft iMediaStars enkel een logo nodig en en kan jouw PWA al binnen vijf werkdagen online staan. Hiernaast heb je de keuze uit een flink aantal functies waaronder een spaarkaart, map functie waarop je zelf punten kan aangeven, contactpagina met direct call en email functie, afspraken maken in de app en nog heel veel meer. Kijk voor een overzicht op onze pagina met app functies.

Tot Slot

Wil je verder een aparte en unieke domeinnaam reserveren dan kan dat ook. Met een makkelijk te onthouden en unieke domeinnaam stel je gebruikers op de hoogte van jouw PWA. De Web App is dan ook via de link op een desktop te bekijken. Heb je al een bestaande website, dan kunnen wij de PWA ook inbouwen via een script. Bezoekers die de website proberen te bezoeken via hun mobiele devices krijgen de PWA te zien en bezoekers die de website via een desktop bezoeken krijgen de bestaande website in beeld.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden neem dan contact met ons op.

© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.