Skip to main content

Onderwijs App

De zomer gaat alweer richting haar einde met alle vakanties en zijn de meeste scholen alweer van start gegaan in Nederland. Leerlingen gaan van de basisschool naar de middelbare school, en anderen beginnen aan het studenten leven aan de universiteit. Introductie weken beginnen, schoolkampen gaan van start en wordt iedereen overladen met nieuwe indrukken en informatie. Leerlingen en ouders worden voorzien van allerlei roosters en informatie, weliswaar via websites en internet maar ook nog steeds met veel papieren die vaak een plek krijgen in huis, op de koelkast of misschien wel op de oud papier stapel.

Wie kent de ouderwetse bel schema’s niet met het bellen als een les niet doorgaat en is in deze tijd overgegaan op bijvoorbeeld Whatsapp of geeft meldingen op de website. Toch onstaan er hierdoor vaak hele discussie’s op Whatsapp en vergeet men ook nog weleens in te loggen op betreffende websites. Nu internet zijn grootste slag heeft geslagen en apps vooral in opkomst zijn ontdekken ook scholen en universiteiten de handigheid van een eigen onderwijs app voor elke school.

De onderwijs app van iMediaStars biedt een totaal oplossing voor alle scholen en universiteiten en heeft een flink aantal voordelen en functies waarmee je niet alleen papier bespaart maar ook sneller en effectiever leerlingen en ouders kunt bereiken.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden met een app speciaal gericht op het onderwijs en daarom zetten wij deze graag voor je op een rij.

Speciale Onderwijs App van iMediaStarsPushberichten versturen 

Met de onderwijs app kan je onbeperkt push berichten versturen naar gebruikers. Via onze website log je in via het eigen CMS en kan er melding gemaakt worden van lessen die uitvallen of roosters die veranderd zijn. Berichten worden ontvangen op elke telefoon van de gebruiker.
Ook is er de mogelijkheid om berichten te versturen naar alleen iedereen die zich tot een bepaald aantal meters van de school bevindt bij bijvoorbeeld calamiteiten. Een zeer handige tool om effectief ouders en leerlingen te informeren via de smartphone.

Informatie

Er is natuurlijk genoeg ruimte om informatie in uw eigen school app te zetten. Denk aan lesroosters per klas of een overzicht van alle leraren. Ook de contact gegevens hebben een eigen plek met een ‘direct call’ of mail mogelijkheid, maar ook de route naar school wordt via de app makkelijk gevonden.

Chat functie

Met de functies van iMediaStars kunt u alle kanten op en is er zelfs de mogelijkheid om een chatfunctie in de app aan te bieden. Zo blijft u volledig op de hoogte van het welzijn van de leerlingen en zijn deze berichten makkelijk af te lezen, te volgen maar ook te filteren en te verwijderen.

Agenda en evenementen

Elke school heeft natuurlijk een hoop evenementen en hiervoor is speciaal een overzichtelijk evenement functie voor ontwikkeld.
Plaats activiteiten in de activiteiten kalender, maar ook kan deze functie handig zijn voor bijvoorbeeld ouderavonden en het aangeven van vakanties. De gehele functie wordt aangeboden met naast data en tijd mogelijkheid tot het plaatsen van afbeeldingen en uitgebreide beschrijvingen.

Aanmeldingsformulieren

Het aanmelden voor activiteiten van de school behoort ook tot de mogelijkheden van de onderwijs app. Laat leerlingen of ouders zich zelf via de applicatie aanmelden voor sportdagen of misschien wel als nieuwe leerling voor uw school. Deze functie is zeer uitgebreid en biedt talloze optie’s om tot een uitgebreid en overzichtelijke formulier te komen.

Het formulier is gemakkelijk in te stellen en is er ook de mogelijkheid meerdere formulieren aan te bieden. Na het invullen van een formulier zal deze verstuurd worden naar het desbetreffende opgegeven email adres en verzameld u zo makkelijk gegevens in de app van leerlingen of ouders.

Tot slot

Ben je als leerling of als school dan ook na het lezen van ons artikel geïnteresseerd in de app mogelijkheden en wil je een app laten maken voor jouw school. Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Wij informeren graag en kunnen op korte termijn een demo aanbieden als dit wenselijk is. Met de demo zet iMediaStars alle functies voor uw school graag in een demo applicatie met uw eigen logo zodat deze eerst uitgebreid getest kunnen worden.

Contact

Leave a Reply

Aanmelden nieuwsbrief


© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.