Skip to main content

Handige functies van ons app systeem op een rij

In ons vorige nieuwsbericht hebben wij een ruime uitleg gegeven over de evenementen functie die men kan gebruiken in het app systeem van iMediaStars. Echter houdt het hier natuurlijk niet bij op en leggen wij deze keer een aantal andere kleinere maar handige functies uit die men kan gebruiken maar ook zelf kan beheren in het AMS, ofwel App Management System.

Lees onderaan hoe je toegang krijgt tot dit systeem.

Let op: sinds enige tijd ontwikkelen wij onze Business Apps in een nieuw en verbeterd systeem. Dit betekent dat onze apps en het bijbehorende CMS er anders uitzien dan de getoonde afbeeldingen in dit artikel. Qua functionaliteiten bieden wij nog wel dezelfde oplossingen aan.

Nieuwsberichten tonen in de app

Nieuwsberichten in de appMet de nieuws functie kan je in het home scherm van de app zelf aangemaakte nieuws items of acties tonen. De items komen stuk voor stuk voorbij als ‘highlights’ en vallen daardoor juist erg op. Erg handig dus als je bezoekers wilt attenderen op de nieuwste producten, lopende sales acties of de laatste nieuwtjes.

De functie werkt erg eenvoudig. Voor het aanmaken van eigen berichten kies je voor de service ‘custom news ticker’ en daarna op ‘add new headline’. In het scherm wat verschijnt vul je de titel in van het bericht met een beschrijving. Hou het beknopt aangezien men bij lange tekst zeer lang moet kijken en meestal afhaakt. Hiernaast is er de keuze om een icoon toe te voegen en kan het bericht gekoppeld worden aan een website url of een functie uit de app, dit is overigens niet verplicht.

Is het bericht klaar bewaar deze dan en vergeet niet de display knop te activeren. Het nieuwsbericht verschijnt gelijk in de app.

PDF bestanden delen

PDF bestanden delenMaak je gebruik van PDF bestanden die je wilt delen met je app bezoekers dan is er de handige PDF functie. Denk bij PDF bestanden bijvoorbeeld aan prijslijsten of drukwerk folders. Het handige aan deze functie is dat men met een eenvoudige druk op de print knop in de app de PDF bestanden kan uitprinten als men de tablet of smartphone heeft gekoppeld aan een printer.

Het uploaden van PDF bestanden werkt erg eenvoudig via de knop ‘add PDF’. Geef de PDF een naam, deel de PDF eventueel onder in een aangemaakte sectie en kies of men de PDF vanuit de app mag printen. Bewaar de instellingen en de PDF zal terug te vinden zijn in de applicatie.

Bedrijfslocaties tonen

Bedrijfslocaties tonenHeeft jouw bedrijf meerdere locaties en wil je deze delen in de app dan is dit mogelijk met de ‘direction view’ optie. De functie is erg eenvoudig en stel je makkelijk in. Klik in de functie op ‘ add new direction’, vul de titel in bijvoorbeeld de naam van jouw bedrijf en vul deze aan met de adresgegevens. Bewaar deze instellingen en maak zo meerdere locaties in.
Bezoekers kunnen nu vanuit de app makkelijk naar verschillende locaties navigeren.

Youtube video’s delen via de app

Youtube video's delen via de appMet deze functie krijg je een fraai overzicht van al je video’s die op Youtube staan in de app. Maak je veel gebruik van video’s op Youtube dan is dit een goede manier om je video’s ook hier te tonen. Voorwaarde is wel dat je een eigen kanaal hebt met een custom link.

De functie is erg eenvoudig in te stellen en kun je enkel een custom link toevoegen van jouw kanaal. Het frame met de weergave is al helemaal voor je opgemaakt en gaat de koppeling helemaal vanzelf. Kies na het toevoegen van de link of je nieuwe video’s eerst wilt tonen en bewaar de instellingen. Voeg je een nieuwe video toe op Youtube dan staat deze bij het opnieuw openen van de app hier automatisch bij. Wil je meer kanaal toevoegen dan kan er een extra Youtube functie worden geactiveerd.

Lees hier hoe je een aangepaste url voor je kanaal kan maken op Youtube.

Maak gebruik van deze handige functies

De besproken functies zijn onderdeel van ons app systeem. Met dit systeem bieden wij een complete app aan voor iPhone, iPad en Android devices. Ben je dan ook benieuwd naar dit systeem met de besproken functies en wil je mogelijk een app laten maken dan horen wij graag van je. Eerst een demo zien en proberen is ook mogelijk.

Bekijk hier onze app prijzen op een rij.

Maak je gebruik van ons app systeem en wil je meer weten over deze functies neem dan contact met ons op. De besproken functies activeren wij graag voor je als je hier nog geen gebruik van maakt.

© 2023 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.