Skip to main content

Geofencing: maak handig gebruik van de locatie van gebruikers

Dit nieuwsbericht is op 22 augustus 2019 geüpdatet.

Push berichten die ken je waarschijnlijk al maar de kans is groot dat je nog niet van geofencing hebt gehoord. In dit artikel leggen wij je uit wat geofencing is en nog belangrijker wat geofencing voor jouw bedrijf kan betekenen.

Laten we beginnen bij het begin, allereerst moet je natuurlijk een app laten maken die geofencing ondersteund en vragen of jouw klanten en fans deze app willen downloaden.

Wat is geofencing?

Geofencing is het vervaardigen van een virtueel hek rond een in te stellen geografisch punt. Zodra een app gebruiker zich binnen dit virtuele gebied begeeft, kan er automatisch een pushbericht naar de gebruiker worden verzonden. Kort gezegd, via geofencing kun je automatisch pushberichten naar de app gebruiker sturen zodra hij of zij in de door jouw opgegeven locatie bevindt.

geofencing

Hoe kan je geofencing toepassen?

Een manier om geofencing toe te passen is om speciale aanbiedingen te versturen naar klanten zodra zij zich in de buurt van jouw onderneming bevinden. Maar buiten dat zijn er nog legio van mogelijkheden te bedenken om geofencing toe te passen. Twee voorbeelden; een makelaar verstuurd automatisch een pushbericht zodra een gebruiker in de buurt is van een woning met een open dag. En een artiest verstuurd automatisch een bericht als een fan in de buurt is van een locatie waar hij binnenkort optreed.

Maar je kunt ook gebruik maken van de locaties van jouw concurrenten

Zo zou je bijvoorbeeld als je een restaurant hebt, automatisch een bericht kunnen versturen zodra een gebruiker van jouw app een concurrerend restaurant binnen stapt. En als organisator van een busreis kan je gasten onderweg van waardevolle tips voorzien.

Enkele tips over het gebruik van Geofencing

Verstuur altijd berichten met de app gebruiker als middelpunt

Geofencing moet net als het gebruik van standaard push berichten iets toevoegen voor de gebruiker. Geef liever af en toe wat waardevolle informatie weg dan dat je de gebruiker gaat bombarderen met aanbiedingen. Je loopt dan namelijk een grote kans dat zij de app van hun apparaat zullen verwijderen.

De mogelijkheden van geofencing zijn eindeloos en daarom is iMediaStars verheugd dat wij als een van de eerste app ontwikkelaars in Nederland u deze functie kunnen aanbieden.

Ben je benieuwd wat geofencing voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

2 Comments

 • Hans Bleijerveld schreef:

  Beste Heer/Mevrouw,

  ik ben erg benieuwd wat Geofencing kan betekenen voor het bedijf waar ik voor werk.
  ik zou graag meer informatie willen over de toepasbaarheid, de ondersteuning die iMediastars kan bieden etc.
  graag zou ik hierover contact willen hebben.

  Al vast bedankt voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Hans Bleijerveld

  Duvel Moortgat Nederland

© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.