Skip to main content

Heeft jouw organisatie al een eigen festival app?

Festival app

Een festival app is tegenwoordig niet alleen handig voor elke app gebruiker tijdens een festival of evenement, maar ook zeer handig en betaalbaar voor elke organisatie. Hiernaast is een applicatie ook een prima marketing tool om te gebruiken voor promotionele doeleinden. Verder is het ontwikkelen en laten maken van een eigen festival app een goede vervanging voor het papieren programma boekje wat weer andere kosten kan besparen.

Met de functies van iMediaStars heb je een complete uitgebreide applicatie met allerlei mogelijkheden waaronder het tonen van de line up, bio van dj’s, Soundcloud en Youtube koppelingen maar ook functie’s voor het verzamelen van email adressen of een aanmelding bieden voor een nieuwsbrief in een overzichtelijk geheel. Ook mogen de Social Media mogelijkheden zoals Facebook en Instagram natuurlijk niet ontbreken, en kunnen hiernaast tickets verkocht worden via de App.

Bereik van een festival app

Naast een hoop gebruikers en downloads wil je als organisator graag weten wat een App kan opleveren. Cijfers liegen er niet om en worden er volgens Apple per seconde in iTunes ruim 850 apps gedownload. Terwijl je dit aan het lezen bent loopt dit al in de duizenden gedownloade apps. Als je dan ook nagaat dat de meeste festivalgangers allemaal een smartphone hebben zullen ze vast jouw festival app installeren en bekijken als deze aangeboden wordt in een van de stores.

Belangrijk is dan ook om de festival app goed te promoten en aan te bieden op allerlei Social Media kanalen. Vergeet ook de website niet met download buttons, QR codes en links zodat iedereen op de hoogte is van het bestaan van de applicatie en ook makkelijk gevonden wordt. iMediastars zorgt met haar klanten voor een goede App Store optimalisatie met de juiste titel, zoekwoorden en beschrijving voor een goede vindbaarheid, maar ook voor de beste functies waarin de gebruiker alles kan vinden over het festival. Geef niet alleen informatie weg maar toon ook festival foto’s en laat gebruikers setjes luisteren van DJ’s of bands via een Soundcloud of iTunes koppeling voor een goede interactie.

Push Berichten versturen met een Festival App

 Festival App Push berichten versturen

Met een festival app heb je de mogelijkheid om oneindig push berichten te versturen. We raden het niet aan om deze functie te gebruiken voor het spammen van een evenement of festival, maar kan dit juist een goede manier zijn om gebruikers van de festival app warm te maken voor wat komen gaat.

Met een festival app van iMediaStars leveren wij niet alleen de applicatie voor de gebruikers maar leveren wij een compleet CMS (Custom Managment System) met je eigen account. Hierin kan je onder andere pushberichten versturen naar gebruikers ook enkel binnen een bepaald gebied, bijvoorbeeld alleen naar gebruikers op het gehele festival terrein. Push berichten kunnen dus ook prima ingezet worden bij calamiteiten, informatie over technische storingen of te verwachten heftige weersverwachtingen.

Zorg wel voor een goed internetbereik op het terrein om teleurstellingen te voorkomen.

Interactie met de gebruiker

Zorg met een festival app dat je altijd in beweging blijft met informatie, benodigde aanpassingen en updates over en rondom het festival. Maar misschien is het meest belangrijke nog wel het aanbieden van leuke en unieke items die je niet op de website of bijvoorbeeld Facebook vindt.

Enkele voorbeelden hiervan zijn win acties, speciale foto galerij met opgestuurde foto’s via de applicatie maar ook het op een juiste manier inzetten van push berichten die gekoppeld zijn aan een kortingscoupon of een weggeef actie. Door het tonen van een coupon kunnen bezoekers van een evenement gebruik maken van een eigen zelf verzonnen actie of korting tijdens een festival.

Bekijk voor een overzicht van een aantal handige functies onze pagina met app features en functies.

Tot Slot

iMediaStars denkt dan ook graag mee met haar klanten over alle mogelijkheden in een eigen festival app. Van het uitwerken van een goed idee tot aan de de promotie van de applicatie zijn wij zeer betrokken. Naast het adviseren van de juiste functie’s en lay out betrekken wij onze klanten in elke stap in de voortgang van de app.

Ben je als organisatie dan ook geïnteresseerd in een festival app bekijk dan ons portfolio voor een overzicht van verschillende applicatie’s. Wij hebben onder andere apps gemaakt voor A Day at the Park Festival, Electronic Family en Dance Nature. Bekijk ook onze pagina voor de mogelijkheden voor een  eigen evenementen app of een van onze applicaties in Google Play of iTunes.

Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt hebben.

Contact

Leave a Reply

Aanmelden nieuwsbrief


© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.