Skip to main content

Is uw bedrijf klaar voor een eigen bedrijfsapp?

 

Ondernemers herkennen het vast wel. Je bent op een feestje of verjaardag aan het bijpraten over je bedrijf en vraagt men; “Wil jij geen app laten ontwikkelen? Tegenwoordig heeft elke onderneming een eigen bedrijfsapp!”.

Vaak worden wij dan ook gebeld of wij een app kunnen ontwikkelen en komen wij samen met de klant tot de conclusie dat er nog van alles te verbeteren is op multimediagebied voordat men aan een eigen bedrijfsapplicatie begint.

Natuurlijk verkopen en ontwikkelen wij graag een app, maar wat is een app zonder downloads en gebruikers? U raadt het al… en wij willen geen ontevreden klant!

eigen bedrijfsapp waar begin ik

Waar Begin ik?

Voor je daadwerkelijk aan een bedrijfsapplicatie begint kan je eerst afvragen of je goed zichtbaar bent op het internet. Gebruik en benut naast een eigen website verschillende Social Media kanalen met tenminste een account Facebook, Google Plus, Twitter en Instagram en/of Pintrest voor je bedrijf. Het lijkt veel en mogelijk heb je hier als ondernemer geen tijd en zin in. Maar het is veelal ‘gratis’ en benut dit dan ook.

Als je een account aanmaakt heb je een login nodig en verwijzen we je graag door naar de betreffende kanalen voor een uitleg. Wat echter belangrijk is om te vermelden: zorg dat je naam in de link voorkomt zoals bv. facebook.com/iMediaStars. Bestaat je naam al kan je eenvoudig de naam veranderen door de woonplaats erachter te zetten bv. iMediaStarshilversum.

Wat extra aandacht geniet is Google Plus. Met een gmail account kan je eerst een persoonlijk Google Plus account aanmaken waarmee je later een eigen bedrijfspagina mee kan beheren. Heb je dit geregeld ga dan naar Google bedrijfspagina’s en wordt zo met informatie, openingstijden, website link en nog veel meer gevonden in de zoekmachine. Ruim 90% van de zoekmachine gebruikers gebruikt nog steeds Google!

Is je website op orde?

Wij gaan er vanuit dat je al een website hebt en net als een bedrijf is het belangrijk deze goed op orde te houden. Om het nog makkelijker uit te leggen, een winkel ruim je op, heeft seizoensveranderingen in collectie en voorzie je de etalage met regelmaat van nieuwe highlights. Met een website is dit minstens net zo belangrijk en blijf dan ook je website aanpassen maar ook onderhouden.

Aangezien iedereen tegenwoordig een smartphone bezit is het ook belangrijk te zorgen dat je website mobiel responsive is, oftewel op elk scherm device van smartphone of tablet goed zichtbaar is. In een eerder artikel hebben wij hier uitgebreid over geschreven. Met een mobiel responsive website, Google Plus en bv. Facebook is je bedrijf op allerlei manier snel te bereiken en vindbaar. Tegenwoordig heb je zelfs gelijk toegang om te bellen of te mailen via Facebook met maar een druk op de knop van je smartphone.

Waarom dan toch een eigen bedrijfsapp?

Je hebt dit artikel gelezen en stelt jezelf de vraag als aan het begin; “moet je nu een app laten ontwikkelen?”. Als bovenstaande op orde is, is dit een mogelijk goede vervolg stap. De volgende vraag is dan wat een applicatie kan toevoegen voor uw klanten. U bent tenslotte goed vindbaar, uw producten staan online en u bent ook goed bereikbaar.

Met een eigen bedrijfsapp staat u vast in elk telefoonscherm met uw logo. U kunt klanten laten sparen via een klantenkaart, klanten kunnen producten reserveren, foto’s delen en bekijken maar ook sturen en nog heel veel meer. Hiernaast kunt u ook push berichten versturen met de laatste aanbiedingen, maar kunt u dit ook aanbieden in de vorm van een voucher welke op vertoon kortingen geeft. Deze zaken zijn makkelijker aan te bieden met een applicatie en houd je alles ook nog eens op een plek namelijk in de app op elke smartphone van de gebruiker.

Leave a Reply

Aanmelden nieuwsbrief


© 2023 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.