Skip to main content

Update 2019: wij maken geen gebruik meer van dit app systeem en komen afbeeldingen en tekst niet meer overeen met ons huidige app systeem.

App updates Maart 2018

Het is weer tijd voor een nieuwe app update en is het App Managment Systeem (AMS) met de bijbehorende Business applicatie weer voorzien van een aantal nieuwe functies en mogelijkheden.

In ons vorige nieuwsbericht met app updates van 2017 kon je lezen dat het appdesign flink is verbeterd en dat wij flink zijn uitgebreid met de ‘Progressive Web Applicaties’ (WPA). In dit nieuwsbericht breiden we flink uit met onze nieuwe en handige native app functies.

Wat is er nieuw:

  • Uitgebreid inlogsysteem met in-app aanmelding via Social Media of email
  • Vernieuwd statistieken overzicht van app gebruikers
  • Vernieuwde member en groep opties om app users beter te kunnen bedienen
  • Nieuwe ROI (Return on Investment) opties
  • Verbeterd pushberichten systeem
app inlog business app imediastars

Uitbreiding inlogsysteem en ‘walkthrough’ functie

Het inlogproces van de app kan een belangrijk item zijn als je de app inzet voor marketing doeleinden, gebruikers statistieken wilt verzamelen en een ‘gezicht’ wilt zien achter de gebruikers. Zo kan je gebruikers verplicht laten inloggen via Social Media of in de applicatie een account laten aanmaken. Maak je gebruik van de spaarkaart of verkoop je producten via de app kan deze functie erg handig zijn.

Om een indruk van de app te krijgen is de ‘walkthrough’ functie vernieuwd. Een eerste impressie met informatie van de app geeft een goed beeld van de mogelijkheden en weet de gebruiker wat hij of zij allemaal kan vinden in de app.

statistieken meten van de app

Statistieken van de app

Weet je als ondernemer wat de behoeften zijn van je klanten? De data van gebruikers geeft hier antwoord op en is dan ook een van de belangrijkste onderdelen in ons App Managment Systeem. Meten is weten en met deze data kan je al je marketing strategiën perfect uitzetten voor je bedrijf.

Op de nieuwe statistieken pagina kan je het gedrag van jouw app gebruikers volgen, welke functies men het meest gebruikt en of producten heeft aangeschaft. Ook vind je hier een overzicht van persoonlijke pushberichten aan gebruikers en kan men benodigde data exporteren voor een rapportage.

member opties

Vernieuwde member opties

Met de vernieuwde member en groep opties is het nog makkelijk gemaakt om gebruikers van de app in te delen in verschillende groepen. Heb je een bepaalde functie in de app die alleen toegankelijk mag zijn voor een beperkte groep leden dan is dit eenvoudig te beheren via het AMS.

De toegang tot bepaalde functies zijn aan te maken via verificatie met inlognaam en wachtwoord.

return on investment dashboard

Return on Investment Dashboard

Natuurlijk wil je als ondernemer dat een app niet alleen geld kost maar ook oplevert. Dit kan je dan ook volgen in ons nieuw ROI-dashboard. Dit dashboard is zelf in te delen zodat enkel de nodige en meest belangrijke functies beheerd en bekeken kunnen worden.

Om gebruik te maken van deze optie ga je in het AMS naar de optie ‘Dashboard’ (linksboven). Het dashboard is verder zelf in te delen via de knop rechtsboven ‘Customize’.

update pushberichten versturen

Verbeterd Pushberichten Systeem

Een veel gebruikte functie is het pushberichten systeem en is onze laatste update dan ook flink verbeterd. Om gebruikers nog beter te bereiken via push notificatie is het overzicht hiervan flink aangepast en lijkt nu meer op het inbox systeem van een mailbox. Iedereen is hier bekend mee en dit maakt de bediening makkelijker en overzichtelijker. Het volgen van verzonden berichten is dan ook in een oogopslag te zien.

Een nieuwe exclusieve functie is het sturen van persoonlijke pushberichten naar jouw vaste gebruikers. Zo kan je bijvoorbeeld vaste app gebruikers persoonlijk benaderen voor speciale promoties en hiermee nog beter bedienen zodat zij jouw app nog vaker zullen bezoeken. Ideaal voor klantenbinding.

Belangrijk om te weten

Om gebruik te maken van alle nieuwe verbeteringen en opties zal je jouw app wel moeten laten updaten door ons. Een totale update duurt enkele dagen en wordt automatisch doorgevoerd in de App Stores van Google Play en iTunes (iOS). Met deze update is de ondersteuning voor de iPhone X ook geoptimalisseerd.

Helaas heeft Apple het ons alleen niet makkelijk gemaakt de laatste tijd en zal elke app met een toekomstige update ‘gehost’ moeten worden onder een eigen Apple developers account. Dit betekent dat je zelf een account moet aanmaken en kost dit jaarlijks 99 dollar. Wij helpen je hiermee graag op weg en hebben hiervoor een speciale handleiding met instructies.

Ben je verder benieuwd naar de updates maar wil je deze eerst testen neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Voor nieuwe klanten maken wij graag eerst een demo zodat je de app eerst uitgebreid kan testen, zien is immers geloven!

© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.