Skip to main content

Een eigen retail app voor winkelbedrijven of horeca app voor restaurants is niet heel lastig om te laten ontwikkelen. Lastiger is het als ondernemer om deze tools goed in te zetten en up to date te houden. Met alle bedrijfsinformatie en leuke acties breng je een  app tot leven en vestig je je met een app bij iedereen op zijn smartphone- of tabletscherm. Maar vaak lopen ondernemers toch al snel tegen het onderhoud en de aanpassingen die nodig zijn om bezoekers en gebruikers vast te houden.

Uit statistieken blijkt dat gebruikers van een applicatie deze ongeveer 30 dagen gemiddeld op hun smartphone behouden en daarna verwijderen. Dit wil je als winkel of restaurant natuurlijk voorkomen en is het daarom erg belangrijk de applicatie tijdig te onderhouden, updaten en te promoten met leuke acties.
Omdat niet elke ondernemer alle tijd in een app wilt steken maar wel resultaat wilt zien hebben wij een aantal stappen voor je op een rij gezet om je eigen app tot een succes te maken.

Promoot je app

Wanneer je applicatie online is en te downloaden is via de stores dan zijn er allerlei manieren om de app te promoten. Allereerst zorgen wij voor een promotie poster zodat klanten zien dat je een eigen app hebt.

Hiernaast is het van belang de app te promoten op allerlei social media kanalen en natuurlijk je eigen site. Toon een afbeelding van de app met een directe link naar de app stores of maak gebruik van een QR code op de site. Vermeld de nieuwe applicatie in nieuwsbrieven en zet de link ook in de handtekening onderaan in elke mail.

Update de app regelmatig

Op een website zoeken mensen vaak informatie of bekijken zij een nieuwe collectie. Met een app wil je juist directe interactie met elke applicatie gebruiker. Zorg dan ook dat alle aanbiedingen tijdig in de app staan en bied verschillende mogelijkheden voor klanten om te reserveren of zelfs producten aan te schaffen.

Houd hiernaast onze nieuwsbrief in de gaten want ook wij bieden regelmatig nieuwe updates van functies, of geheel nieuwe mogelijkheden om klanten nog beter van dienst te zijn. Naast de nieuwsbrief brengen wij je natuurlijk ook persoonlijk graag op de hoogte als de nieuwe functies van belang zijn voor jouw branche.

Pushberichten versturen

Pushberichten zijn een sterke tool om klanten op de hoogte te stellen van bijvoorbeeld nieuwe acties of nieuws over uw bedrijf. Echter houd er rekening mee dat niet iedereen zit te wachten op allerlei marketing facts of reclame uitingen en denk dan ook goed na over elk pushbericht.

Verstuur dan ook leuke acties met kortingen of maak gebruik van de speciale vouchers die je terug vindt in het app CMS systeem. Deze vouchers kun je namelijk ook als pushbericht versturen. Ook is het mogelijk pushberichten te versturen binnen een bepaalde tijd en binnen een bepaald gebied, zodat je op bijvoorbeeld rustige tijden alle gebruikers uit jouw dorp of stad een kleine korting kan aanbieden als zij direct naar jouw bedrijf toe willen komen.

Sparen via de app

Sparen-via-de-app-spaarkaart

Om gebruikers vast te houden bieden wij een totaal vernieuwde spaarkaart met allerlei sterke en functionele mogelijkheden. Met de oude spaarkaart kon je tot voor kort voor een actie sparen en was de beschrijving hierin beperkt maar dit is allemaal verbeterd in de nieuwe kaart.

Men kan met de nieuwe spaarkaart alles terug vinden in de app over de nieuwste actie en kan men met een spaarkaart ook nog eens sparen voor verschillende acties. Per actie is een duidelijk beschrijving mogelijk en kan de klant zelf kiezen voor welke actie wordt gespaard.  Jij als bedrijf bepaalt de acties en de invulling, maar zijn de mogelijkheden nu oneindig en is deze functie een zeer sterke tool voor in de app om uw klanten de app te behouden.

Tot slot

Wij van iMediaStars helpen je graag met het onderhoud en updaten van jouw applicatie. Kijk dan ook op onze site voor een overzicht van alle app prijzen zodat je zelf bezig kan zijn met waar je goed in bent namelijk ondernemen.

Vraag ons gerust naar alle statistieken van de app zoals bijvoorbeeld het aantal downloads van de Android apps en iPhone apps.

Leave a Reply

Aanmelden nieuwsbrief


© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.