Skip to main content

5 belangrijke punten die je jezelf moet afvragen voor het ontwikkelen van een app

Zowel grote als kleine ondernemingen beginnen steeds vaker het nut van een mobiele app binnen hun business strategieën in te zien om toegankelijker te worden naar hun klanten. Als je op dit moment aan het overwegen bent of een mobiele app iets voor jouw onderneming is dan heb ik goed nieuws. Er is geen betere tijd geweest dan vandaag de dag om een app voor jouw onderneming te laten werken.

Deze 5 punten zal je jezelf moeten afvragen voordat je aan een app begint:

1. Gaat je het uitbesteden of maak je de app zelf?

Als je er voor kiest om een app zelf te gaan ontwikkelen dan heeft dat natuurlijk als voordeel dat je er dicht op staat  en meer controle hebt over het project. De keerzijde is dat het erg tijdrovend kan zijn en de kennis vaak niet in huis is. Uiteindelijk zal je toch gebruik moeten maken van een ontwikkelaar.

Bedrijven die er voor kiezen om een app te laten maken verliezen aan de ene kant iets van de controle over het project maar winnen er aan de andere kant vaak kostbare tijd en geld voor terug.

2. Voor welke platformen kun je de app ontwikkelen?

Ruim 60% van de Nederlanders bezit op dit moment een smartphone of tablet en verwacht wordt dat er in 2017 zo’n 905 miljoen tablet gebruikers zijn. De 2 meest populaire platformen op dit moment zijn Android en iOS. Maar ondanks dat er meer (jonge) Android gebruikers dan iOS gebruikers zijn hebben IOS gebruikers over het algeheel meer online te besteden. Ook moet Windows niet geheel uitgevlakt worden aangezien ze nu met Windows 8 en straks waarschijnlijk ook met Windows 10 een grote opmars aan het maken zijn.

Voor dit moment geld dan ook: Wil je meer bekendheid maken via de app dan is Android een goede keuze om mee te starten, wil je echter groeien dan is iOS onmisbaar. Het beste is natuurlijk om voor beide platvormen een app te laten maken.

3. Wat moet mijn app kunnen?

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden waarvoor je kunt kiezen, maar het streven in onze ogen is om een leuke, helpvolle en gebruiksvriendelijke app te laten ontwikkelen met goede functies en informatie. Het hangt natuurlijk helemaal van uw onderneming af en wat u de gebruiker wilt voorspiegelen. Misschien is het wel beter om in plaats van een app meerdere apps voor verschillende doelen te laten maken. Hou de app het liefst zo simpel mogelijk zodat zo veel mogelijk mensen er mee om kunnen gaan.

4. Kan mijn onderneming het extra verkeer aan?

Een app laten ontwikkelen kan er toe leiden dat er meer nieuwe klanten en gebruikers bij komen. Heb je bijvoorbeeld de technische support daar al op ingesteld? Draag ook zorg dat uw andere online media up to date is zodat het geheel naadloos op elkaar aansluit.

5. Hoe denk je over het design van de app?

Pas als je alle factoren van de app hebt uitgedacht ga je je focussen op het design. De besluiten hierover moeten namelijk naadloos aansluiten op de functionaliteiten en zichtbaarheid van de app. Het design is het meest onderschatte onderdeel van de gehele ontwikkeling. Als het design van de app niet goed oogt, slecht leesbaar is of moeilijk te gebruiken dan zullen de meeste gebruikers de app snel verwijderen van hun iPhone of Android device. De gemiddelde gebruiker download ongeveer 25 apps op zijn of haar device en u moet er voor zorgen dat jouw applicatie er tussen uitspringt!

Heb je een goed idee en wil je een applicatie laten ontwikkelen of ons vrijblijvend om een offerte vragen?
Neem dan contact met ons op om te zien wat wij voor jouw project kunnen betekenen.

Leave a Reply

Aanmelden nieuwsbrief


© 2024 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.