5 dingen die u zich moet afvragen voor het ontwikkelen van een app

By 3 februari 2015 september 22nd, 2016 App maken, Nieuws
Delen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Zowel grote als kleine ondernemingen beginnen steeds vaker het nut van een mobiele app binnen hun business strategieën in te zien om toegankelijker te worden naar hun klanten. Als u op dit moment aan het overwegen bent of een mobiele app iets voor uw onderneming is dan heb ik goed nieuws. Er is geen betere tijd geweest dan vandaag de dag om een app voor uw onderneming te laten werken.

Deze 5 zaken moet u zich af vragen voordat u met de app begint:

1. Gaat u het uitbesteden of maakt u de app zelf?

Als u er voor kiest om een app zelf te gaan ontwikkelen dan heeft dat natuurlijk als voordeel dat u er dichter bij staat en meer controle heeft over het project. De keerzijde is dat het erg tijdrovend kan zijn en in veel gevallen een stuk duurder doordat de kennis vaak niet in huis is.

Bedrijven die er voor kiezen om een app te laten maken verliezen aan de ene kant iets van de controle over het project maar winnen er aan de andere kant vaak kostbare tijd en geld voor terug.

2. Voor welke platformen moet u de app ontwikkelen?

Ruim 60% van de Nederlanders bezit op dit moment een smartphone of tablet en verwacht wordt dat er in 2017 zo’n 905 miljoen tablet gebruikers zijn. De 2 meest populaire platformen op dit moment zijn Android en IOS. Maar ondanks dat er meer Android gebruikers dan IOS gebruikers zijn hebben IOS gebruikers over het algeheel meer online te besteden. Ook moet Windows niet geheel uitgevlakt worden aangezien ze nu met Windows 8 en straks waarschijnlijk ook met Windows 10 een grote opmars aan het maken zijn.

Voor dit moment geld dan ook: Wilt u meer bekendheid maken via de app dan is Android de beste keuze, wilt u gaan verkopen via de app dan is waarschijnlijk IOS de beste keuze. Het beste is natuurlijk om voor beide platvormen een app te laten maken.

3. Wat moet mijn app kunnen?

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden die u kan kiezen, maar het streven in onze ogen is om een leuke, helpvolle en gebruiksvriendelijke app te laten ontwikkelen met goede functies en informatie. Het hangt natuurlijk helemaal van uw onderneming af en wat u de gebruiker wilt voorspiegelen. Misschien is het wel beter om in plaats van 1 app meerdere apps voor verschillende doelen te laten maken. Hou de app het liefst zo simpel mogelijk zodat zo veel mogelijk mensen er mee om kunnen gaan.

4. Kan mijn onderneming het extra verkeer aan?

Een app laten ontwikkelen kan er toe leiden dat er meer nieuwe klanten en gebruikers bij komen. Heeft u bijvoorbeeld de klantenservice daar al op ingesteld? Draag ook zorg dat uw andere online media up to date is zodat het geheel naadloos op elkaar aansluit.

5. Hoe denkt u over het design van de app?

Pas als u alle factoren van de app heeft uitgedacht gaat u zich focussen op het design.
De besluiten hierover moeten namelijk naadloos aansluiten op de functionaliteiten en zichtbaarheid van de app. Het design is het meest onderschatte onderdeel van de app ontwikkeling. Als het design van de app niet goed oogt, slecht leesbaar is of moeilijk navigeerbaar dan zullen de meeste gebruikers uw app weer verwijderen van hun iPhone of Android device. De gemiddelde gebruiker download ongeveer 25 apps op zijn of haar device en u moet er voor zorgen dat die van u er tussen uitspringt!

Heeft u plannen en wilt u een applicatie laten ontwikkelen of ons vrijblijvend om een offerte vragen?
Neem dan contact met ons op om te zijn wat wij voor uw project kunnen betekenen.

Geef een reactie

Aanmelden nieuwsbrief


© 2019 iMediaStars. Alle Rechten Voorbehouden.